FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDA i HDZ BiH Bevandi predložile svoje kandidate za ministre

Autor: rmav
SARAJEVO, 17. siječnja 2012.(Hina) - Predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hrecegovine (HDZ BiH) Sulejman Tihić i Dragan Čović u utorak su novoimenovanom predsjedatelju Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi službeno predstavili kandidate ovih stranaka za ministarske pozicije u budućoj vladi.

Tijekom odvojenih konzultacija sa stranačkim čelnicima, vođenih u Sarajevu i Mostaru, Bevanda je dobio potvrdu kako su kandidati SDA za mjesto ministra sigurnosti Sadik Ahmetović, a za ministra obrane Muhamed Ibrahimović.

HDZ BiH je istodobno potvrdio kako Barišu Čolaka kani ponovo kandidirati za ministra pravosuđa.

Bevanda je nakon sastanka s Tihićem izjavio kako je uvjeren u uspješan rad budućeg Vijeća ministara jer vidi jasnu želju za provedbom potrebnih reformi.

"Sve ono što je ugrađeno u dogovor lidera šest političkih stranaka je prioritet, a najvažnije je da saniramo situaciju s državnim proračunom za prošlu godinu i odlukom o privremenom financiranju, a nakon toga nadam se donošenju proračuna za 2012. godinu", kazao je Bevanda kojega očekuju i konzultacije sa strankama iz Republike Srpske.

Iako najavljivane za ovaj tjedan one će biti prolongirane jer je predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik u ponedjeljak otputovao u četvorodnevni posjet Izraelu. Iz njegova ureda je priopćeno kako je riječ o "službenom posjetu" židovskoj državi uz najavu sastanka s najvišim dužnosnicima poput predsjednika Shimona Peresa.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙