FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okrugli stol Zelene akcije o kontroli GMO-a

Autor: spar
ZAGREB, 16. siječnja 2012. (Hina) - Zelena akcija organizira u utorak, 17. siječnja, u 11 sati okrugli stol o utjecaju koji bi pridruživanje Europskoj uniji trebalo imati na kontrolu genetski modificiranih organizama (GMO) u Hrvatskoj

Okrugli stol se organizira u sklopu projekta Utjecaj hrvatskog pridruživanja EU na zdravlje i okoliš, kojeg financira Europska unija kroz program IPA INFO 2009. Ovaj projekt bavi se utjecajem pridruživanja EU (i, naročito, usklađivanja sa zakonodavstvom EU) na one aspekte okoliša koji imaju izravni utjecaj na ljudsko zdravlje. Do sada su u sklopu projekta održana predavanja i okrugli stolovi o zaštiti zraka, zaštiti vode i zaštiti od buke, te predavanje o REACH regulativi koja se bavi kontrolom kemikalija.

Na skupu će se razgovarati o tome kako bi pristupanje EU moglo utjecati na domaće zakonodavstvo i praksu vezanu uz kontrolu GMO-a. Kako je najavljeno iz Zelene akcije, govornici na okruglom stolu bit će Mute Schimpf, Jagoda Munić, Domagoj Šimić, i Davor Percan. Okrugli stol održat će se u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙