FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarska policija predstavila projekt "Zaštitimo svoju imovinu"

Autor: dspo
PULA, 16. siječnja 2012.(Hina) - Istarska policija na današnjoj je konferenciji za novinare predstavila projekt pod nazivom "Zaštitimo svoju imovinu" kojim policija želi potaknuti građane da se brinu o svojoj sigurnosti te da poduzmu mjere kojima mogu zaštiti svoju imovinu.

Ustvrdivši kako je tom projektu svrha smanjiti broj imovinskih delikata i povećati razinu samozaštite građana, voditeljica Odsjeka za prevenciju istarske Policijske uprave Alica Rosić–Jakupović istaknula je kako je prošle godine u Istri evidentirano 7015 kaznenih djela, od čega se čak 5001 kazneno djelo odnosilo na opći kriminal.

Većina kaznenih djela iz općeg kriminala, čak 4288, obuhvaća krađe i teške krađe počinjene na štetu građana te domaćih i stranih gostiju, istaknukla je Rosić-Jakupović.

Dodala je kako su u sklopu projekta prošle godine dizajnirane i izrađene visilice za vrata s natpisom "Oprez, ovo je mogao biti lopov" koje će kontakt-policajci dijeliti tijekom akcije na području svojih policijskih postaja. Ujedno će ih poticati na mjere samozaštite i edukativne sastanke s mjesnim odborima gradova i općina te na skupove stanara stambenih zgrada.

Kako se danas čulo, budući da je Istra turistička regija te je tijekom ljeta pogodna za kaznena djela imovinskog karaktera, projekt je usmjeren i prema domaćim i stranim gostima koji tijekom godine borave u Istarskoj županiji.

"Osim što se ovim projektom istarske policije želi smanjiti broj imovinskih kaznenih djela, njegova je svrha i podizanje subjektivnog osjećaja sigurnosti građana i turista te razvijanje i promicanje znanja o samozaštitnim aktivnostima", rekla je Rosić–Jakupović i dodala kako je njegova trajna svrha potaknuti građane i tijela lokalne samouprave da aktivno sudjeluju u rješavanju zajedničkih problema u samozaštiti i povećanju osjećaja sigurnosti.

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙