FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuna oslabila prema euru i ostalim važnijim valutama

Autor: tper
ZAGREB, 16. siječnja 2012. (Hina) - Kuna je na danas utvrđenoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB), u odnosu na tečajnu listu od petka, oslabila prema euru za 0,03 posto, a oslabila je i prema ostalim promatranim inozemnim valutama, prema švicarskom franku za 0,12 posto te američkom dolaru za 0,99 posto.

Srednji tečaj eura na tečajnoj listi HNB-a, koja se primjenjuje od sutra, iznosi 7,544815 kuna, što je njegova najviša razina od kraja siječnja 2005.

Srednji tečaj eura na tečajnoj listi HNB-a svakodnevno je iznad razine od 7,5 kuna od sredine prosinca prošle godine.

Švicarski je franak na danas utvrđenoj tečajnici HNB-a ojačao za 0,12 posto, na 6,240026 kuna, što je njegova najviša razina od tečaja na tečajnici utvrđenoj 5. rujna prošle godine.

Na vrijednosti su prema kuni dobile danas dobili i američka i britanska valuta, američki je dolar ojačao za 0,99 posto, na 5,956276 kuna, a britanska funta za 0,87 posto, na 9,122011 kuna.

Analitičari Privredne banke Zagreb (PBZ) u najnovijim PBZ tjednim analizama napominju kako je tečaj kune od sredine protekloga tjedna ponovo počeo blago rasti.

Na tržištu vlada pritisak na rast tečaja koji prvenstveno dolazi od strane povećane bankovne potražnje te stoga ne isključujemo mogućnost ponovne intervencije središnje banke, ističu analitičari PBZ-a koji ovaj tjedan očekuju raspon trgovanja od 7,53 do 7,57 kuna za euro.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙