FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Granična policija BiH sudjelovala u spašavanju ranjenog lovca

Autor: zkre
MOSTAR, 16. siječnja 2012. (Hina) - Pripadnici Granične policije u BiH sudjelovali su u nedjelju zajedno s kolegama iz Hrvatske, Gorskom službom spašavanja i Policijskom upravom Livno u spašavanju lovca koji se sam ranio tijekom lova na teško pristupačnom planinskom području u livanjskoj općini, priopćeno je u ponedjeljak iz Granične policije BiH.

Šezdesetosmogodišnji (G.P.) je s još trojicom državljana Hrvatske boravio u planinarskoj kući "Sveti Mihovil", koja se nalazi na području Trilja, u neposrednoj blizini granice s BiH, a u prijepodnevnim satima je u nedjelju naoružan automatskom puškom otišao u lov na lokalitetu "Pećarina koliba" na bosanskohercegovačkoj strani gdje se sam ranio u noge.

Kako su izvijestili iz Granične policije BiH, njihovi službenici su oko 12.15 sati od MUP-a Republike Hrvatske dobili informaciju o samoranjavanju hrvatskog državljanina nakon čega je ophodnja granične policije Kamensko u suradnji s Gorskom službom za spašavanje Split ranjenog lovca službenim vozilom Granične policije BiH dovezla do helikoptera. On je s prostrijelnim ranama obje potkoljenice oko 16.00 sati helikopterom Ministarstva obrane Republike Hrvatske prebačen do Kliničkog bolničkog centra Split.

Istragu o okolnostima izgreda preuzeli su pripadnici Policijske uprava Livno.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙