FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Keramičarki Margareti Krstić nagrada u Rimu

Autor: mbur
ZAGREB, 12. siječnja 2012. (Hina) - Na 36. međunarodnoj izložbi u Rimu "100 jaslica", koja je bila postavljena u bazilici Santa Maria del Popolo, hrvatskoj keramičarki Margareti Krstić dodijeljena je prva nagrada za strane državljane.

Na izložbi koja je bila otvorena od 25. studenoga 2011. do 8. siječnja 2012. bilo je izloženo oko 180 jaslica iz svih krajeva svijeta. Ove su godine prvi put dodijeljene nagrade talijanskim izlagačima te tri nagrade stranim državljanima, javlja culturenet.hr

Prvu nagradu za strance dobila je Margareta Krstić, za koju je povjerenstvo istaknulo da maestralno čini ciklus jaslica prema tradiciji Rijeke, smještajući motivske okvire jaslica u okrilje toga grada i promičući ga istodobno izvan njegovih granica. Taj ciklus ostavlja bez daha i Riječane i sve one koji preko djela Magrarete Krstić mogu učiti o nama, kaže se, među ostalim, u obrazloženju nagrade.

Margareta Krstić rodila se 1957. godine u Rijeci, a živi u Podkilavcu. Slikarstvom i keramikom bavi se od 1999., a najviše izrađuje skulpture od terakote. Zaokupljaju je teme iz prošlosti (život i legende naših predaka u 19. i 20 stoljeću), vjerski motivi i tradicijski riječki nakit-projekt "Morčići". Izlagala je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama, sajmovima i kolonijama u zemlji i inozemstvu.

(Hina) xmb ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙