FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Edukativni program u zagrebačkom ZOO-u

Autor: Sara Margetić
ZAGREB, 12. siječnja 2012. (Hina) - Program Zoološkog vrta grada Zagreba (ZOO) pod nazivom "ZOO avantura" čiji je cilj potaknuti posjetitelje na istraživanje čudesnoga životinjskog svijeta uz pomoć edukatora, održat će se 14. i 15. siječnja od 10 do 15 sati, priopćeno je danas iz ZOO-a.

Tim povodom u vrtu će biti postavljeno 5 edukativnih kutaka gdje će posjetitelji izbliza moći upoznati mnoge egzotične životinje, a neke od njih, poput zmija, guštera i paličnjaka, degua - južnoameričkog glodavca moći će i dodirnuti.

Kako navode u priopćenju, posebno zanimljiv bit će onaj kutak u kojem će posjetitelji moći razgledati raznovrsne preparate – od kože tigra, risa i krokodila preko zmijskog svlaka, oklopa kornjače i ptičjih jaja do rogova, a beskralješnjake će moći promatrati pomoću lupe.

ZOO avantura posebno je izdanje "Egzotične zime", edukativnih programa koji se tijekom zime vikendom održavaju u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Njihov je važan dio taktilna učionica gdje pod motom „Dodirni i nauči“ posjetitelji dodiruju životinje i preparate zahvaljujući čemu lakše i kvalitetnije uče o životinjama, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp/xsmar yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙