FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska praizvedba "Ružnih" u Varaždinu

Autor: vvar
VARAŽDIN, 12. siječnja 2012. (Hina) - U varaždinskome Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) 20. siječnja premijerno će se izvesti predstava "Ružni", što je hrvatska praizvedba te predstave, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Varaždinu.

Riječ je o crnohumornoj drami koju je, prema tekstu mladog njemačkog autora Mariusa von Mayenburga, režirao mladi slovenski redatelj Jernej Kobal. U tekstu autor tematizira tri želje, gotovo opsesije, koje danas kroje društvene događaje i sudbinu pojedinca: želju za bogatstvom i tržišnim uspjehom, želju za lijepim i mladim izgledom te želju za jedinstvenošću i individualnošću.

"Predstava je nastala prema suvremenom tekstu koji na više razina govori o povezanosti estetike s identitetom pojedinca", istaknuo je redatelj Jernej Kobal.

"Ružni", naime, upozorava na današnju bolnu opsjednutost izgledom, ljepotom i mladošću, a glumci u predstavi tumače po dvije ili tri uloge, pri čemu se unutar rečenica mijenjaju likovi i scenski prizori.

U predstavi "Ružni" glume Robert Plemić, Ivica Pucar, Barbara Rocco i Mitja Smiljanić, a premijerno će biti izvedena 20. siječnja od 20 sati na Sceni "Zvonimir Rogoz" varaždinskoga HNK.

(Hina) xvvar yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙