FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koprivnica: traži se rješenje za 150 radnika Bilokalnik drva

Autor: kkop
KOPRIVNICA, 12. siječnja 2012. (Hina) - Predsjednik uprave Nexe grupe Ivan Ergović izjavio je nakon današnjeg sastanka s koprivničkim gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem i direktorom Bilokalnik drva Josipom Teskerom kako će dati sve od sebe da se pronađe posao i sačuva barem 80 radnih mjesta u Bilokalnik drvu, tvrtki u sastavu Nexe grupe.

Trenutno za te ljude nema posla jer je u građevinskoj industriji kriza, a Vlada nije na vrijeme reagirala i donijela potrebne mjere, kazao je Ergović. Preostalim će radnicima biti isplaćene otpremnine u skladu sa zakonom, a ako se pronađe poslovni partner ti će isti radnici, bez obzira na otpremnine, biti pozvani na posao.

Ergović je napomenuo da Nexe grupa ima nenaplaćenih potraživanja u iznosu 450 milijuna kuna, te najavio da će sutra radnicima biti isplaćene plaće za studeni. Također je rekao kako bi nad Bilokalnik drvom na temelju rezultata poslovanja već sada mogao biti otvoren stečaj, ali to se neće dogoditi jer stečaj ne bi bio u interesu radnika.

Jučer je 150 radnika Bilokalnik drva prosvjedovalo zbog najava iz Nexe grupe o zatvaranju koprivničkih pogona. Radnici su tražili nastavak proizvodnje te isplatu plaća za studeni i prosinac.

(Hina) xkkop ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙