FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I zagrebački HSS-ovci birat će novog predsjednika

Autor: mbuj
ZAGREB, 11. siječnja 2012. (Hina) - I zagrebačka Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke (HSS) uskoro će, kao i stranka na nacionalnoj razini, birati novoga predsjednika, doznaje Hina danas u HSS-u.

Kandidacijski postupak za novo vodstvo Gradske organizacije HSS-a je u tijeku pa se oni, koji smatraju da mogu voditi zagrebačke HSS-ovce do sljedećih lokalnih izbora, mogu prijaviti do 13. siječnja. Izborna skupština Gradske organizacije HSS-a, na kojoj pravo glasa ima 218 delegata, održat će se 21. siječnja u prostorijama Kulturnog doma u Gajnicama, tjedan dana prije nego što će Hrvatska seljačka stranka na nacionalnoj razini također birati novoga predsjednika.

U HSS-u se doznaje da su zasad za predsjednika zagrebačkoga HSS-a kandidaturu najavili sadašnji glavni tajnik HSS-a Nenad Matić i član HSS-a Gradske četvrti Trešnjevka - jug Zlatan Kljaković Gašpić.

Izborna skupština održat će se zato što je dosadašnji predsjednik zagrebačke Gradske organizacije HSS-a Darko Vuletić dao neopozivu ostavku i jedini je dužnosnik HSS-a koji je to učinio zbog loših rezultata na parlamentarnim izborima.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić rekao je nakon izbora kako se više neće kandidirati za predsjednika. HSS je na izborima osvojio samo jedan saborski mandat, pet manje nego u prošlom sazivu.

Taj je mandat osvojio Josip Friščić, ali ga je stavio u mirovanje i prepustio ga bivšemu ministru turizma Damiru Bajsu, koji je sada uz Branka Hrga, gradonačelnika Križevaca, kandidat za novog predsjednika Hrvatske seljačke stranke.

Novoga će predsjednika HSS-ovci na nacionalnoj razini izabrati na Izbornoj glavnoj skupštini stranke 28. siječnja u dvorani "Globus" na Zagrebačkom velesajmu.

(Hina) xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙