FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 3. siječnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti u svijetu.

LOS ANGELES - Kraljica soula Aretha Franklin zaručila se tijekom novogodišnjih praznika i tako se pridružila još nekim slavnim osobama, poput pjevača Aerosmitha Stevena Tylera i košarkaša LeBrona Jamesa, koje su odluku o zarukama donijele posljednjih dana. Franklin (69) i njen prijatelj William "Willie" Wilkerson nadaju se da će vjenčanje biti na ljeto na pješčanoj plaži u Miamiju a privatnu proslavu održat će nakon toga na jahti. objavio je glasnogovornik Arethe Franklin. "Razmišljamo o datumu vjenčanja u lipnju ili srpnju , i ne - nisam trudna", poručila je pjevačica . Steven Tyler (63) objavio je svoje zaruke s djevojkom Erin Brandy (38). Par je zajedno od 2006. a to e biti Tylerov treći brak. Košarkaš James tijekom novogodišnjih praznika zaručio se sa Savannah Brinson.

BERLIN - Američka glumica Meryl Streep (62) dobit će počasnog Zlatnog medvjeda na sljedećem međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu koji će se održati od 9. do 19. veljače, objavili su organizatori. "Meryl Streep, koja je glumila u više od 40 filmova, jedna je od najtalentiranijih glumica s najraznovrsnijim repertoarom na svijetu. Dobila je brojne nagrade a 16 puta je nominirana i za Oscara", piše u priopćenju. Oscara je osvojila u dva navrata, za filmove "Kramer protiv Kramera" i "Sofijin izbor". Počasni Zlatni medvjed dodijelit će joj se 14. veljače prigodom predstavljanja njezina najnovijeg filma "Željezna lady" koji pripovijeda o danima kad je britanska premijerka Margaret Thatcher odlučila ući u rat protiv Argentine radi nadzora nad Falklandskim otocima 1982. godine.

LONDON - Britanski umjetnik David Hockney ušao je u uzak krug od samo 24 člana britanskoga Reda za zasluge koje izravno bira kraljica Elizabeta. David Hockney, kojega je The Times nazvao "najvećim živućim britanskim slikarom", još od '60-tih godina 20. stoljeća neprestano unosi inovacije u umjetnost pa će tako na velikoj izložbi koja se 21. siječnja otvara u Kraljevskoj akademiji umjetnosti biti zastupljene slike, filmovi i crteži stvoreni na iPadu na temu krajolika i smjene godišnjih doba u njegovu rodnom kraju na sjeveru Engleske. Britanski Red za zasluge ima 24 člana, a dodjeljuje se osobama koje su se istaknule u vojsci, znanosti, umjetnosti i promicanju kulture. Među članovima toga reda trenutačno su bivša premijerka Margaret Thatcher, Tom Stoppard i David Attenborough.

WASHINGTON - NASA je u Mjesečevu orbitu postavila drugu od dviju lunarnih sonda čime je uspješno početa misija istraživanja unutrašnjosti jedinog Zemljinog satelita, objavila je američka svemirska agencija. GRAIL-B ("Gravity Recovery And Interior Laboratory") postavila se u Mjesečevu orbitu pošto je njezin glavni motor radio tijekom 40 minuta iznad južnog pola Mjeseca kako bi zakočio njezinu brzinu, kazali su stručnjaci misije. Dan ranije, jednakim je postupkom postavljena njezina blizanka, sonda GRAIL-A. Zajedno će GRAIL-A i GRAIL-B proučavati Mjesec kao nikada ranije, ističe voditelj NASA-e Charles Bolden.

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙