FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ddad
ZAGREB, 2. siječnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader došao je jutros na zagrebački Županijski sud kao bi se javio sucu istrage, što je jedna od mjera opreza koja mu je izrečene prilikom puštanja iz istražnog zatvora. Sanader se na sud trebao pojaviti u 9 sati, no stigao je pola sata kasnije taksijem. Kako na sudu danas nema suca istrage u slučaju Fimi media Krešimira Devčića bivši premijer i predsjednik HDZ-a javio se sutkinji Veri Polak Presečki. Nakon 20-ak minuta Sanader je izašao sa suda i novinarima objasnio da su zakasnili na sud jer se "koordinirao" sa svojim odvjetnikom Goranom Suićem koji je imao manjih problema sa svojim automobilom pa nije stigao po njega. Sanader je kazao da nije tražio dozvolu da napusti Zagreb i otputuje u Split u posjet bolesnoj majci, kako su neki mediji najavljivali. Nije želio komentirati optužbe na njegov račun i sve veći broj osoba koje su se nagodile s USKOK-om. Nije želio komentirati ni suspenziju svog bivšeg tjelohranitelja, pomoćnika glavnog ravnatelja policije i načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Davora Blaževića, kojega je ministar unutarnjih poslova udaljio iz službe zbog teže povrede službene dužnosti, to jest jer se sastao sa Sanaderom koji je okrivljen za više teških kaznenih djela.

OSIJEK - Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) podnijet će konačno izvješće o troškovima predizborne kampanja Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) u zakonskom roku, najkasnije 30 dana od održanih izbora, a u nekim se medijima pojavila netočna informacija da je to izvješće već podneseno, izvijestila je danas ta stranka. U priopćenju za javnost glasnogovornik stranke Karlo Šatvar navodi kako je po prvom privremenom izvješću koje je DIP-u predano 26. studenoga prošle godine, HDSSB prema do tada ispostavljenim fakturama za izborne troškove platio 411.434 kune, a prema drugom privremenom izvješću, predanom 22. prosinca troškovi su iznosili 730.576 kuna. Konačno izvješće o troškovima kampanje HDSSB-a biti će podneseno u zakonskom roku, odnosno najkasnije 30 dana od održanih izbora, a troškovi će iznositi nešto više od dva milijuna kuna, kažu u HDSSB-u.

LIPIK - U skladištu tvornice Studenac u Lipiku jutros je izbio veliki požar koji su vatrogasci nakon dva i pol sata uspjeli staviti pod nadzor. Tijekom gašenja nekoliko je osoba lakše ozlijeđeno zbog udisanja dima te su medicinski zbrinute, izvijestili su iz Državne uprava za zaštitu i spašavanje. Požar u skladištu PET ambalaže primjetili su oko 7,15 sati radnici tvrtke koji su nakon desetodnevnog kolektivnog odmora danas ponovno pokrenuli prozvodnju.

Nekoliko desetaka vatrogasaca DVD-a Lipik, Pakrac, Dobrovac i Poljana te JVP Daruvar, Garešnica i Požega je oko 9,45 sati požar stavilo pod kontrolu, a prema posljednjim informacijama vatra je, osim skladišta, zahvatila i pogon za proizvodnju PET ambalaže.

ZAGREB - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) ogorčena je i zaprepaštena vandalskim činom za sada nepoznatog počinitelja koji je u Tribunju s postolja demontirao i u more bacio brončanu bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. "Bojimo se da će se slične stvari, u svezi povijesti stvaranja hrvatske države događati i dalje, jer se u društvu, pa i u određenim medijima kontinuirano stvara lažna i nepodnošljiva slika o hrvatskim braniteljima i svemu onome što su tijekom Domovinskoga rata učinili za Hrvatsku", navodi UBIUDR u priopćenju. Kažu kako ih također brine što prigodom ovakvih vandalskih činova "nema nikakvih reakcija pojedinih političara poput Stanimirovića, Kajina, Pupovca i drugih koji su iznimno glasni kad se i mnogo manji incidenti dogode u svezi oštećivanja srpskih spomenika u Hrvatskoj". UBIUDR zahtjeva od policije, ali i svih drugih da se hitro pronađu krivci i da se primjereno kazne.

ZAGREB - Tradicionalna Zimska škola hrvatskoga folklora koju organizira Hrvatska matica iseljenika održat će se od 3. do 14. siječnja u Crikvenici, priopćeno je danas iz Matice. Tijekom škole polaznici će se upoznati s plesovima, pjesmama, narodnim nošnjama i glazbalima panonskog područja kojemu pripadaju Turopolje, Bilogora, Moslavina, Posavina, Slavonija, Baranja te s plesovima Hrvata u Mađarskoj, Vojvodini i Bosanskoj Posavini. Školu folklora osnovao je 1963. godine hrvatski etnokoreolog i istraživač tradicijske kulture Ivan Ivančan, utemeljivši program koji se i danas poučava. Voditelj ovogodišnje Zimske škole hrvatskoga folklora je, kao i proteklih 20 godina, etnolog i etnokoreolog Andrija Ivančan. Sedamdeset pet polaznika Zimske škole hrvatskoga folklora dolazi iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Mađarske, Slovačke, Srbije (Vojvodine), Švicarske i iz cijele Hrvatske.

ZAGREB - Tri osobna automobila, poštanski sandučić te dva prozora na zgradama oštećena su u Zagrebu u posljednja 24 sata pri aktiviranju eksplozivnih i priotehničkih sredstava, a zabilježena su i dva propucavanja krova garaže i prozorskog stakla u kojima nitko nije ozlijeđen.

Policija je danas ponovila da je u Držićevoj ulici jučer oko 12,30 sati u eksploziji pirotehničke naprave ozlijeđeno je četvero djece i maloljetnik. Oni su pronašli pirotehničku napravu i donijeli ju u dvorište te zapalili i time izazvali eksploziju. Dvoje ih je lakše ozlijeđeno, a dvoje zadržano u bolnici.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙