FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istrani bučno i mirno dočekali Novu godinu

Autor: dspo
PULA, 1. siječnja 2012.(Hina) - Novogodišnja noć u Istarskoj županiji protekla je mirno, bez većih izgreda, priopćila je danas istarska policija. Zabilježeno je tek jedno narušavanje javnoga reda i mira u Rovinju dok je u Umagu u ulici Črnje broj 1 raketa koju je bacila nepoznata osoba razbila staklo stambene zgrade. Tom prigodom nitko nije ozljeđen već je počinjena samo materijalna šteta.

Prema podatcima policije, u novogodišnjoj noći dogodile su se svega tri prometne nesreće i to u Pazinu i Puli te u Rovinju gdje su dvije osobe lakše ozlijeđene. Služba Hitne pomoći tijekom noći nije imala ozbiljnijih intervencija, a njihove su ekipe imale svega desetak intervencija, uglavnom zbog pretjerana konzumiranja alkohola. Ni vatrogasci prema informacijama iz pulske Javne vatrogasne postrojbe nisu imali puno više posla, a tijekom noći su intervenirali samo dva puta zbog gašenja dva požara kontejnera za smeće.

Brojni Puljani i njihovi gosti bučno su ušli u 2012., a oni koji su odlučili Novu godinu dočekati na otvorenom, učinili su to na Forumu, Portarati ili Danteovu trgu, ovisno o glazbenom ukusu. Na središnjem trgu na Forumu nekoliko tisuća Puljana zabavljali su Vesna Nežić Ružić, Anelidi i The Night Express bend. Za ljubitelje rock, hip hop i elektronske glazbe, doček je tradicionalno organiziran na Danteovu trgu dok je veliki novogodišnji party organiziran i u klubu Uljanik.

Nakon ponoći i tradicionalnoga vatrometa čestitku Puljanima uputio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

U pulskom rodilištu jutros u 8.32 sati rodila se prva beba u županiji, a potom u roku od sat vremena rodile su se još dvije bebe.

U Istri je 2012. godinu dočekalo je oko trinaest tisuća domaćih i stranih gostiju među kojima su tradicionalno najbrojniji bili Talijani i Slovenci, koji su ostvarili oko 45 tisuća noćenja. Osim u 26 otvorenim hotelima diljem županije te u nekoliko malih obiteljskih hotela i vilama u unustrašnjosti istarskoga poluotoka, novu 2012. godinu turisti su dočekali i u brojnim seoskim turističkim gospodarstvima.

(Hina) xdspo ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙