FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske burze jačaju zadnjeg dana ovogodišnjeg trgovanja

Autor: neba
LONDON, 30. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Posljednji dan trgovanja u ovoj godini na europskim je burzama počeo rastom cijena dionica, zahvaljujući jučerašnjem jačanju Wall Streeta, no taj je rast nevelik, pa neće znatnije ublažiti ovogodišnje gubitke burzovnih indeksa.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,3 posto, na 996 bodova, pa gubitak tog indeksa u ovoj godini trenutačno iznosi 11,2 posto.

Londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks bili su u 9,30 sati u plusu između 0,1 i 0,4 posto.

Ulagače je ohrabrio jučerašnji rast burzovnih indeksa na Wall Streetu za otprilike 1 posto, nakon podataka koji ukazuju na jačanje američkog gospodarstva.

„Podaci iz SAD-a podržali su uspon cijena dionica u ovom blagdanskom razdoblju. Ovu je godinu obilježila dužnička kriza u eurozoni, a iduće će godine tržišta ovisiti o tome kakve će daljnje mjere poduzeti europski lideri u suzbijanju te krize“, kaže Veronica Pechlaner, portfelj menadžerica u fondu Ashburton European.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,7 posto, na 8.455 bodova. U cijeloj ovoj godini potonuo je 17 posto, najviše od 2008. godine.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙