FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 30. prosinca 2011. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LIMA - Dan svetog Valentina 14. veljače u Peruu je proglašen blagdanom, barem za 2012. u svrhu promicanja trgovine i turizma. Dan zaljubljenih - Valentinovo, uključen je na popis osam neradnih dana u 2012. Taj se popis sastavlja u prosincu za sljedeću godinu. Privatni sektor se može i ne mora pridržavati rješenja koje je potpisao predsjednik Ollanta Humala kao strateški potez za turizam i pozitivno djelovanje dugih vikenda. Rješenje o neradnom Svetom Valentinu izazvalo je brojne komentare na društvenim mrežama. U političkom svijetu, reakcije su varirale od pozitivne "zabavne mjere" do ukazivanja na "zapreke za proizvodnju".

MILWAUKEE - Orangutani u zoološkome vrtu u Milwaukeeju uskoro će moći iPadom uspostaviti video poziv s drugim orangutanima. Dlakavi obožavatelji gadgeta igraju se Appleovim tablet-računalima otkad su ih u svibnju dobili. Čuvar Richard Zimmerman kaže da će idući korak biti pristup bežičnoj mreži, kako bi orangutani mogli vidjeti 'prijatelje' u drugim zoološkim vrtovima. Zimmerman koji predstavlja američku humanitarnu organizaciju Orangutan Outreach, nada se da će taj pokus kod ljudi osvijestiti potrebu da sudjeluju u spašavanju divljih životinja kojima prijeti istrebljenje. On kaže kako je orangutanima htio dati tablete od siječnja 2010. kad se prvi iPad pojavio na tržištu. "Tada je i jedan od naših donatora u Milwaukeeju bio u zoolooškome vrtu i orangutanima pokazao svoj iPad. Bili su fascinirani i tako je to počelo", kaže Zimmerman. Orangutani su očarani gledanjem televizije na tabletu, osobito kad vide druge orangutane, a najviše kad vide lica koja prepoznaju.

WASHINGTON - Više od 5.000 predmeta izvađenih iz olupine Titanica, bit će ponuđeno na aukciji 15. travnja u New Yorku, točno 100 godina nakon potonuća slavnog parobroda u kojem je umrlo oko 1.500 putnika. RMS Titanic, podružnica tvrtke koja organizira izložbe Premier Exhibitions i jedni posjednik prava nad predmetima, objavila je da je tražila od Guernesey'sa, aukcijske kuće New Yorka da organizira prodaju. Premier Exhibitions je 2007. procijenio predmete na 189 milijuna dolara.

LONDON - BBC je izazvao novi bijes korisnika u samo mjesec dana jer je među 12 ženskih lica godine izabrao i jednu pandu. Prošli tjedan BBC je bio izvrgnut kritici jer je u izboru za sportaša godine nominirao samo muškarce. Odluka da se lice Sweetie ili Tian Tian, ženke pande koja je početkom prosinca uz veliko zanimanje javnosti stigla iz Kine na posudbu u edinburški zoološki vrt, izazvala je lavinu bijesnih tvitova, među ostalim i od bivšega premijera Johna Prescotta. "Dakle, BBC nije mogao naći ženu za sportašicu godine, ali je za žensko lice 2011. uspio pronaći pandu", napisao je Prescott.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙