FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihvaćen varaždinski proračun za 2012. od 272 milijuna kuna

Autor: vvar
VARAŽDIN, 29. prosinca 2011. (Hina) - Na zadnjoj ovogodišnjoj sjednici varaždinskoga Gradskog vijeća prihvaćen je proračun za 2012. od 272 milijuna kuna.

Taj je proračun daleko od realnog i noćna mora svakog gradonačelnika, ali je naslijeđen od bivše izvršne vlasti, kazao je gradonačelnik Goran Habuš te naglasio da je proračun takav zbog naslijeđenih obveza protiv kojih su on i njegovi istomišljenici prosvjedovali dok su bili u oporbi.

Ne možemo se nikako izvući bez zajma od oko 37 milijuna kuna, no učinit ćemo sve da se sljedeće godine potreban zajam smanji u realne okvire, rekao je Habuš. Najavio je da u proračunu neće biti novca za nove projekte, nego samo za nastavak već započetih - ulaganje u infrastrukturu u Ulici Vilka Novaka, izgradnju novog centra "Tomislav Špoljar" te uređenje Kapucinskog trga nakon izgradnje podzemne garaže na tom mjestu.

Prije proračuna za sljedeću godinu gradski su vijećnici donijeli rebalans ovogodišnjeg proračuna koji je smanjen za gotovo 28 milijuna kuna, t.j. s planiranih 237 na 209 milijuna. Rebalans je bio potreban jer grad nije dobio zajam za POS-ovo naselje u Hrašćici, koji je bio predviđen planom.

Na zadnjoj ovogodišnjoj sjednici gradsko je vijeće dobilo novo vodstvo - dosadašnji predsjednik, HDZ-ov vijećnik Ivan Herman, dao je ostavku te je na tu dužnost izabran Josip Hehet iz SDP-a.

Neovisni vijećnik Nino Lučić razriješen je dužnosti potpredsjednika vijeća, na kojoj ga je zamijenio HSLS-ov vijećnik Ivan Jenkač.

(Hina) xvvar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙