FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za napad na bazu osumnjičeno još 6 židovskih ekstremista

Autor: dmus
JERUZALEM, 29. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Izraelska policija uhitila je šest novih židovskih desničarskih ekstremista osumnjičenih za napad na vojnu bazu na Zapadnoj obali sredinom prosinca, kazala je u četvrtak glasnogovornica policije Louba Samri.

"Posebne policijske snage uhitile su tijekom noći šest novih osoba osumnjičenih za organizaciju i sudjelovanje u uništavanju baze u Ephraimu", na sjeveru Zapadne obale, izjavila je.

Pet osumnjičenih osoba stanuje na Zapadnoj obali, a jedna u Jeruzalemu, kazala je, napominjući da je jedna od njiih maloljetna.

Policija ih ispituje te će tijekom dana biti izvedeni pred sud u Jeruzalemu na saslušanje na kojem bi se trebalo odlučiti o određivanju mogućeg pritvora, rekla je Samri.

Samri je u srijedu objavila da je u vezi s istim događajem već uhićeno šest osoba.

"Jedan od njih, stanovnik naselja Karnei Shomron, uhvaćen je na djelu i optužen" za neovlašteni ulazak u bazu i napad na nju, kazala je ona.

Preostalih pet osumnjičenika privedeno je u posljednja tri dana, dodala je Samri.

Svi su osumnjičeni da su u noći s 12. na 13. prosinca sudjelovali u napadu tijekom kojeg je približno 50 židovskih ekstremista ušlo u bazu Ephraim, gdje su oštetili nekoliko vozila i zapalili automobilske gume.

Po pisanju tiska, većina njih pripada radikalnom ogranku izraelskog vjerskog nacionalnog pokreta. Oni su preuzeli odgovornost za taj napad, opravdavajući ga svojom politikom "cijene koja se mora platiti", koja se sastoji od osvetničkih akcija prema palestinskim seljanima, muslimanskim vjerskim objektima ili redovnim izraelskim vojnicima i vojnim objektima koje smatraju ugrozom za svoje interese.

Izraelske vlasti odlučile su ubuduće oštro kažnjavati takve ispade koji su donedavno prolazili gotovo nekažnjeno.

(Hina) xbnš ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙