FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 28. prosinca

Autor: nles
ZAGREB, 28. prosinca 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu, 28. prosinca:

ZAGREB - Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda trebalo bi odlučiti o nagodbi koju je bivši direktor HEP-a Ivan Mravak sklopio s USKOK-om priznavši da je 2007. po nalogu tadašnjega glavnog rizničara HDZ-a Mladena Barišića za HDZ pribavio 600.000 kuna. U zamjenu za priznanje krivnje Mravak se nagodio na kaznu od godine i pol zatvora (9,30 sati, Zrinjevac 5)

ZAGREB - Na okruglom stolu "Zaštita LGBT osoba u pravnoj praksi - zakonska jamstva i sudska praksa u primjeni", koji organizira pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić u suradnji s udrugama civilnog društva "Iskorak" i "Kontra", raspravljat će se o zakonskim rješenjima zaštite LGBT osoba od kaznenih oblika diskriminacije na temelju seksualne orijentacije i o sudskoj praksi temeljem tih kaznenopravnih jamstava. Uz pravobraniteljicu Višnju Ljubičić te koordinatore "Iskoraka" i "Kontre", Edu Bulića i Sanju Juras, najavljeno je sudjelovanje Ksenije Turković sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, predstavnice Županijskog suda Koraljke Bumči, člana Novinarskog vijeća časti HND-a Trpimira Matasovića i drugih (9 sati, hotel Internacional, Miramarska 24)

ZAGREB - Konferencija za novinare "Krležin dan" na kojoj će biti predstavljen program obilježavanja 30. obljetnice smrti Miroslava Krleže - film Željka Senečića o Krleži, knjiga Predraga Matvejevića "Razgovori s Krležom" te simpozij o Krleži. U organizaciji Interfilma, V/B/Z-a i Društva hrvatskih pisaca, na konferenciji će sudjelovati Željko Senečić, Tomilsav Sabljak, Predrag Matvejević, Velimir Visković, Mani Gotovac i Božo Rudež (11 sati, hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvl ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙