FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juppe čestitao Vesni Pusić na imenovanju ministricom

Autor: brad
ZAGREB, 27. prosinca 2011. (Hina) - Francuski ministar vanjskih i europskih poslova Alain Juppe čestitao je Vesni Pusić na imenovanju novom hrvatskom ministricom vanjskih i europskih poslova uz ocjenu da je nedavno potpisani ugovor o pristupanju Hrvatske EU-u uspjeh za Zagreb i primjer za cijelu regiju, priopćilo je u utorak francusko veleposlanstvo u Zagrebu.

"Potpisivanje pristupnog ugovora 9. prosinca uspjeh je za Vašu zemlju i primjer za Balkan, koji pokazuje da je pristup moguć čim se provedu nužne reforme. Možete računati na punu potporu Francuske", stoji u Juppeovu pismu.

Francuski ministar u njemu navodi da ugovor u strateškom partenrstvu između dviju zemalja potpisan 2010. svjedoči o interesu koji Francuska pridaje razvoju svojih odnosa s Hrvatskom, budućom 28. članicom EU-a.

"Radujem se što ću s Vama moći djelovati na jačanju partnerstva, kao i na pripremi vrlo iščekivana događaja, festivala hrvatske kulture potkraj 2012. u Francuskoj", kaže u pismu Juppe koji se nada da će uskoro primiti Pusić u Parizu.

(Hina) xpp/xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙