FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ddad
ZAGREB, 27. prosinca 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB - U prvi radni dan nova vlada krenula je s porukom da želi biti dobro organizirana, objavljeno je na profilu premijera Zorana Milanovića na društvenoj mreži Facebooku. "'Želimo biti dobro organizirana Vlada', poruka je kojom krećemo u prvi radni dan. S kabinetom se održao prvi radni sastanak", stoji u poruci Zorana Milanovića, koji je jutros u 8,30 sati stigao na svoje radno mjesto. Poruka je u prvih sat vremena dobila i 40-ak komentara kojima Facebookovci šalju pozdrave i potporu novoj vladi.

ZAGREB - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR), priopćila je danas kako podržava objavu registra hrvatskih branitelja, što će, prema riječima novog ministra hrvatskih branitelja Predraga Matića biti prvi zadatak njegova ministarstva, tim prije što se istinski i časni branitelji uistinu nemaju čega bojati ili sramiti. Dodaje se, ako se već kreće u objavu popisa hrvatskih branitelja, onda se u isto vrijeme, dakle zajedno s tim popisom, treba i mora objaviti popis svih dezertera, pa i izdajica iz vremena Domovinskoga rata, baš kao i popis još živih boraca NOB-a, jer i među njima je možebitno bilo onih koji nisu zaslužili da budu na popisu boraca, niti da desetljećima primaju naknade i mirovine. U priopćenju predlažu novom ministru branitelja da se založi i za objavu "registra ratnih profitera", jer je nemoguće da tih i takvih ljudi nije bilo u vrijeme rata, već samo "nečasnih" branitelja.

ZAGREB - Troje pacijenata s otoka Hvara prevezeno je u Klinički bolnički centar Split helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uoči i tijekom božićnih blagdana, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane. Prvih dvoje prevezenih su stradali u prometnoj nesreći i zbrinuti su u petak 23. prosinca, a treći pacijent zahvaljujući brzoj intervenciji zračnih snaga prevezen je hitno u bolnicu u ponedjeljak 26. prosinca. Ukupno je do sada u 2011. godini za potrebe hitnog

Ukupno je do sada u 2011. godini za potrebe hitnog medicniskog prijevoza helikopterima HRZ-a prevezeno 619 pacijenata.

SPLIT- Kazališni, televizijski i filmski glumac Ante Čedo Martinić preminuo je jutros u Splitu u 52. godini od teške bolesti, potvrdilo je Hrvatsko narodno kazalište Split. Ante Čedo Martinić je bio v.d. ravnatelj Drame HNK Split. Od prošle je godine bolovao od zloćudne bolesti. Unatoč tome, i dalje je snimao i radio u splitskom teatru. Uz ostalo, igrao je u komediji „Škola za žene“, seriji „Odmori se, zaslužio si“, te je ovoga ljeta snimao domaće serije „Loza“ i „Ruža vjetrova“ gdje je igrao državnog odvjetnika Anića. Glumio je i u prvoj hrvatskoj sapunici „Villa Maria“, te u „Ponosu Ratkajevih“. Nekoliko je posljednjih godina na gradskoj manifestaciji Dani Dioklecijana bio rimski car Dioklecijan.

VIROVITICA - Policijski službenici i inspektori za zaštitu od požara su pregledom zgarišta škole u Čeralijama utvrdili da je tehnički faktor kao uzrok požara isključen te da je požar uzrokovan otvorenim plamenom na jednom od prozora škole, odakle se proširio na cijelu zgradu, priopćila je danas Policijska uprava virovitičko-podravska, koja nastavlja kriminalističko istraživanje. Materijalna šteta se procjenjuje na oko milijun kuna, navodi se u priopćenju uz napomenu da se radi o nestručnoj procjeni. Požar, u kojemu je gotovo u potpunosti izgorjela zgrada područne škole u Čeralijama kod Voćina, dojavljen je u nedjelju 25. prosinca oko 19,50 sati.

DUBROVNIK - U prometnoj nesreći koja se dogodila noćas nešto iza ponoći jedna osoba smrtno je stradala, priopćila je dubrovačko-neretvanska policija. Nesreća se dogodila kad je 49-godišnji vozač sletio automobilom s ceste između Kule Norinske i Metkovića na predjelu Duvrat i udario u nasip željezničke pruge. Od posljedica zadobivenih ozljeda vozač je preminuo na mjestu nesreće.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙