FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 26. prosinca 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LONDON - Zbor sastavljen od žena britanskih vojnika na službi u Afganistanu osvojio je prestižno prvo mjesto na britanskim top ljestvicama na Božić, javlja BBC. Singl "Wherever You Are" zbora "Military Wives", pjesma čiji su stihovi sastavljeni od izvadaka pisama vojnika poslanih kući, prodao se proteklog tjedna u 556 tisuća primjeraka, više nego svi ostali singlovi u najboljih deset zajedno, objavila je kompanija zadužena za praćenje podataka i sastavljanje top ljestivca. Zbor "Military Wives" sastavljen je od stotinu žena za potrebe BBC-jeve emisije "The Choir". Sav prihod od prodaje njihova singla ide udruzi koja se brine o potrebama britanskih vojnika. Na drugom mjestu su Little Mix, skupina djevojčica koje su pobijedile na ovogodišnjem britanskom televizijskom pjevačkom natjecanju X Factoru. Njihov singl prodan je u 117 tisuća primjeraka.

BERLIN - Sjajni trag na nebu koji se vidio iznad jednog dijela Njemčake tijekom badnje večeri izazvao je znatiželju mnogih i potaknuo brojne upite na koje su stručnjaci odgovorili kako se vjerojatno radilo o meteoritu. Tu sjajnu kuglu za kojom je ostajao blještav trag vidjele su stotine Nijemaca na badnje veče na istoku, zapadu i jugozapadu zemlje. Video snimka te neobične pojave koja je bila vidljiva oko pola minute objavljena je na internetu. Glasnogovornik njemačkog centra za svemir (DLR) rekao je za list Westdeutsche Allgemeine Zeitung da se bez sumnje radilo o meteoritu. "Svake godine padne do 200 tona tvari na Zemlju, a ponekad ima i većih komada", rekao je.

LONDON - Britanski princ Philip (90), suprug kraljice Elizabete, proveo je Božić u boničkom krevetu nakon uspješnog zahvata na srcu kojim mu je pročišćena začepljena arterija i propustio je božićno slavlje kraljevske obitelji na imanju Sandringhamu u istočnoj Engleskoj, javlja BBC u nedjelju. Buckinghamska palača je priopćila da je princ Philip bio "dobrog raspoloženja" kada ga je posjetila kraljica i ostali članovi obitelji u subotu, ali kako jedva čeka da izađe iz bolnice. Oko tri tisuće poklonika kraljevske obitelji okupilo se oko ograde imanja u Sandringhamu kako bi gledali dolazak kraljevske obitelji na tradicionalnu božićnu misu. Princ Charles je jednom od okupljenih, odgovarajući na pitanje, kratko rekao da mu je otac "jako dobro". Princu Philipu je ugrađen stent u petak navečer nakon što je prevezen u bolnicu zbog bolova u prsima. On će veći dio božićnih blagdana, ako ne i cijele, provesti u bolnici. Unatoč visokim godinama princ je općenito dobrog zdravlja. Princ Philip najstariji je supružnik nekog britanskog monarha u povijesti. On i kraljica u studenome su proslavili 64 godine braka.

LONDON - Petnaestogodišnji Amerikanac Jordan Romero postao je najmlađi čovjek koji je osvojio najviše vrhove svih sedam kontinenata, javlja BBC u nedjelju. Romero (15) i njegov alpinstički tim, u kojem su mu i otac i pomajka, osvojio je u subotu Mt Vinson, najviši vrh Antarktike, i tako završio svoju misiju koju je počeo prije pet godina. Kada mu je bilo samo deset godina, Romero se popeo na Kilimandžaro, najviši vrh Afrike. Kao trinaestogodišnjak je osvojio najviši svjetski vrh Mt Everest. U međuvremenu je svladao najviše vrhove Europe, Sjeverne i Južne Amerike i Australije. Dosad najmlađi alpinist koji je osvojio svih sedam kontinentalnih vrhova bio je 16-godišnji Britanac George Atkinson.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙