FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Životopis potpredsjednice vlade Milanke Opačić

Autor: vlar
ZAGREB, 23. prosinca 2011. (Hina) - Milanka Opačić, nova potpredsjednica vlade za društvene djelatnosti i ministrica socijalne politike i mladih, diplomirana je politologinja koja je u četiri mandata bila SDP-ova saborska zastupnica, danas je potpredsjednica te stranke, a u članstvu je "Hrabrog telefona", udruge za zlostavljanu i zanemarenu djecu.

Rođena je u Zagrebu 17. travnja 1968. gdje je diplomirala politologiju na Fakultetu političkih znanosti.

Članica je SDP-a od 1990. godine. Za članicu direkcije SDP-a izabrana je 1992., a u nekoliko navrata bila je članica Glavnog odbora SDP-a i njegova potpredsjednica u dva mandata. Potpredsjednicom stranke postaje 2004. i ponovno 2008. kada je na tu dužnost izabrana na 11. konvenciji SDP-a.

Za zastupnicu u Hrvatskom saboru izabrana je 1992., 2000. i 2003. Na parlamentarnim izborima 2007. ponovno postaje saborskom zastupnicom i potpredsjednicom Kluba zastupnika SDP-a. Tada je bila i predsjednica saborskog Odbora za obitelj, mladež i šport.

U Saboru je obnašala i dužnost predsjednice Odbora za ravnopravnost spolova i predsjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva od 2000. do 2002.

Od 2003. do danas članica je "Hrabrog telefona" - udruge za zlostavljanu i zanemarenu djecu.

Govori engleski jezik.

Majka je djevojčice Lane.

(Hina) xvl/xbdj yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙