FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomić podnio ostavku u Programskom Vijeću HRT

Autor: agrb
ZAGREB, 23. prosinca 2011. (Hina) - Ante Tomić, vijećnik u Programskom vijeću HRT-a podnio je ostavku na članstvo, u skladu sa svojom najavom otprije dva mjeseca da će ostavku podnijeti do Nove godine, priopćio je Odjel za odnose s javnošću Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Tomić je tada, podsjeća se u priopćenju, kolegama vijećnicima najavio i da je razlog ostavke sukob interesa u kojemu bi se našao kao koscenarist filma "Čudo u Poskokovoj Dragi", s obzirom da će producenti filma, kako su najavili danas, zatražiti da im HRT bude koproducent, a već su ostvarili i prve kontakte s nadležnima u dramskom programu HTV-a.

Kada bi Ante Tomić bio u Programskom vijeću HRT-a, u trenutku kada producenti filma "Čudo u Poskokovoj Dragi" traže od HRT-a koprodukciju, ona zbog sukoba interesa u kojemu bi se Tomić kao koscenarist filma našao, ne bi bila moguća, objašnjava se.

"Jutarnji list", u kojemu je Tomić kolumnist, objavio je danas na web stranicama da je Tomić to mjesto napustio zbog toga što je Vijeće donijelo neke dugoročno loše odluke. List je prenio Tomićevu izjavu kako se iz tog tijela odlučio povući jer ne nalazi nikakvog načina da se stvari promjene u smjeru koji se njemu čini boljim, a u tekstu se kaže i da je u slučaju smjene Zorana Šprajca on stao na stranu kažnjenog urednika "Dnevnika".

"Unatoč obrazloženju Ante Tomića, koje smo iz medija doznali i prije nego li je službeno podnio ostavku na članstvo, smatramo da bi prave razloge trebalo potražiti u njegovim osobnim interesima. Stoga njegovo obrazloženje smatramo zloupotrebom položaja i trenutka", stoji u obrazloženju HRT-a.

(Hina) xpp/xagrb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙