FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 23. prosinca

Autor: Sara Margetić
ZAGREB, 22. prosinca 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za petak, 23. prosinca:

ZAGREB - Na izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora, prema najavama, bit će, uz ostalo, prijedlozi zakona o Vladi, o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i o sustavu državne uprave. Također, prema najavama, bit će prestavljanje nove Vlade RH i glasovanje o povjerenju novoj Vladi RH.

RIJEKA - Objava presude Mići Cekinoviću, optuženom da je kao zapovjednik postrojbe srpske teritorijalne obrane Primišlja počinio ratni zločin u Slunju 1991. godine. Tereti ga se da je ubio jednog civila te da je odgovoran za zlostavljanje i protupravno zatvaranje civila, protjeravanje stanovnika hrvatske nacionalnosti te paljenje kuća. Prije riječkog suđenja održana su dva suđenja Cekinoviću na sudu u Karlovcu za navedena djela, ali su presude s oba suđenja ukinute te suđenje vraćeno na početak (9 sati, Županijski sud u Rijeci, Žrtava fašizma 7).

RIJEKA - Objava presude na Županijskom sudu u Rijeci u slučaju krijumčarenja 208 tona eksploziva brodom "Boka Star" 2002. godine. Eksploziv je pronađen na brodu u Rijeci a za krijumčarenje su optuženi brodovlasnik Marko Balić, zapovjednik broda Josip Nikolić i prvi časnik Damir Balabušić, svi iz Crne Gore. Ovo je drugo, ponovljeno suđenje u ovom slučaju jer je nakon donesene presude u prvom suđenju Vrhovni sud vratio postupak na početak nakon što je u Grčkoj uhićen Balić (11 sati, Županijski sud u Rijeci, Žrtava fašizma 7).

ZAGREB - Roman Zorana Ferića "Kalendar Maja" izlazi iz tiska a prvih 30 primjerka koji stignu iz tiskare autor će potpisati kupcima u knjižari (12 sati, Profil Megastore, Bogovićeva 7). Riječ je o romanu koji je istodobno i društvena kronika zagrebačkog života u drugoj polovici 20. stoljeća i kronika jedne burne i neobične ljubavi, ali i nostalgična priča o odrastanju.

Hina će objaviti kronologiju važnijih događaja u Hrvatskoj u tri dijela, te kronologije: Hrvatski sabor - 2011., Pravosuđe u 2011., Obrazovanje i znanost u 2011., Kultura u 2011. - u tri dijela.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙