FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srednjoškolci "napali" osječku III. gimnaziju

Autor: vsik
OSIJEK,22. prosinca 2011.(Hina) - Učenica III. gimnazije u Osijeku lakše je ozlijeđena kad je kroz otvoren prozor učionice "uletio štap" koji je ubacila skupina učenika obližnjih strukovnih škola - Strojarsko-tehničke i Elektrotehničke i prometne.

Ravnateljica III. gimnazije Snježana Barabaš-Seršić izjavila je kako ne može točno reći iz koje su od tih dviju strukovnih škola bili učenici, ocijenivši da su možda iz obje te da je i prošle godine bilo "napada" na školu kad su grudama snijega razbili 20 prozora.

Ovaj put kroz otvoren prozor u popodnevnoj smjeni za nastave uletio štap dug oko dva metra i lakše ozlijedio učenicu prvog razreda koja je uz to doživjela šok, rekla je ravnateljica. Dodala je kako se nemio događaj zbio 20. prosinca te da je to jutro izvijestila osječku policiju kako se boji da će biti neželjenih akcija jer su to učenici najavili na facebooku. Tijekom prijepodneva policajci su dežurali ispred gimnazije, ali u trenutku kad se izgred dogodio, policajaca nije bilo, istaknula je, dodavši kako su vjerojatno bili na nekom drugom mjestu u Tvrđi gdje se nalazi i III. gimnazija.

Koji su uzroci sukoba gimnazijalaca i učenika strukovnih škola teško je reći, ali se takvi oblici ponašanja sigurno mogu ocijeniti kao neprihvatljiva društvena pojava, rekla je, napomenuvši kako su se ona i ravnatelj Strojarsko-tehničke škole Ivan Kuleš danas prijepodne u razgovoru na policiji dogovorili o načinima suradnje kako bi se spriječilo takvo ponašanje učenika. O tome će ravnatelj Kuleš izvijestiti i ravnatelja Elektrotehničke i prometne škole Ladislava Lukavca, koji danas radi u popodnevnoj smjeni te nije bio na razgovoru.

Također smo se dogovorili o zajedničkom sastanku roditelja i školskih odbora triju škola kako bismo što više utjecali na smirenje stanja, rekla je, dodavši kako je velik problem nedostatak stručnog kadra u školama, poput psihologa. Primjerice, nakon sedam godina tek nedavno smo dobili na pola radnog vremena psihologa, a tvrdim da je ta struka danas i te kako potrebna, rekla je.

Glasnogovornik osječko-baranjske Policijske uprave Marko Ćaleta istaknuo je kako je policija i danas pred III. gimnazijom, dodavši da su nakon obavijesti ravnateljice o mogućim izgredima poslali policajce pred školu, ali u trenutku kad se to dogodilo, policajci su bili u obilasku Tvrđe. Inače osječka policija ima razrađen program prevencije koji obuhvaća upravo i takve događaje.

Utvrđuju se odgovorni za taj izgred u III. gimnaziji, izjavio je Ćaleta.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙