FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić posjetio djecu u domu u Nazorovoj

Autor: mbuj
ZAGREB, 22. prosinca 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u povodu predstojećih blagdana posjetio Dječji dom Zagreb u Nazorovoj ulici, gdje je djecu darovao slatkišima i voćem.

Dječji dom Zagreb zbrinjava djecu bez roditelja i bez odgovarajuće roditeljske skrbi te trudnice i majke s djecom, a u Nazorovoj je smješteno 72 djece (6 skupina djece do dvije godine i 5 skupina od dvije do sedam godina) te osam majki.

Nakon druženja s djecom, gradonačelnik Bandić novinarima je izjavio da je ovo vrijeme u kojem se treba sjetiti onih kojima je pomoć najpotrebitija.

"Ovdje sedamdeset ljudi dvadesetak godina na čelu s ravnateljicom Jasnom Ćurković Kelava rade ovo iz ljubavi. Ovaj posao se može samo raditi s beskrajnom ljubavi. Ovdje nema glume, ovdje ima istine i ovdje ima puno osobne žrtve. Nema tih novaca za koje može raditi ako ne osjeti to u srcu i duši i ako nema ljubavi za ono što radi. Ovdje se kuje ljubav i dobra duša za one kojima je pomoć najpotrebitija", kazao je.

Zahvalio je svim djelatnicima doma na čelu s ravnateljicom Ćurković Kelava, za koju je rekao da je kao majka Tereza i naglasio da Grad Zagreb pomaže Domu, a pomagat će i ubuduće.

"Uvijek ima načina, bez obzira na institucionalno rješenje i nadležnost resornog ministarstva, da zajedno pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebitija", istaknuo je Bandić.

Ravnateljica Doma Jasna Ćurković Kelava istaknula je da joj je posebno drago da ih je danas posjetio prvi čovjek Zagreba i izrazila nadu da će takav posjet postati tradicija te da će gradonačelnik doći i za Uskrs.

Dodala je da im Grad Zagreb u okviru svojih ovlasti već dulje vrijeme pruža konkretnu pomoć što se tiče njihovih stambenih zajednica te da im je ustupio pet stanova u kojima borave njihovi mladi.

Posebno je istaknula da iz Doma danas odlaze jedna djevojčica i njezina dva brata za koje su se našli posvajatelji te će djeca Božić dočekati u svojoj novoj obitelji.

Istaknula je da se prosječno do 30-ero djece godišnje posvoji iz Dječjeg doma Zagreb te dodala kako smatra da je sam zakon o postupku posvojenja dobar, ali da je još uvijek situacija takva da djeca predugo borave u institucijama čekajući posvojenje.

Pravni postupci su za sada najproblematičniji i često traju neopravdano predugo, zaključila je.

(Hina) xmbuj yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙