FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran u domovinu "vratio" službene internet stranice

Autor: mtro
TEHERAN, 22. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Iran je iz sigurnosnih razloga više od 90 posto svojih službenih internetskih stranica "vratio" na servere koji se nalaze u zemlji, naveo je u četvrtak iranski tisak.

"Više od 90 posto službenih internet stranica je vraćeno u domovinu iz raznih informatičkih centara", rekao je zamjenik ministra za telekomunikacije i informatičke tehnologije, Ali Hakim Džavadi. Oko 30.000 službenih iranskih stranica, među kojima i ministarstava, su se nalazile na serverima u inozemstvu, uglavnom u Sjevernoj Americi, precizira taj dužnosnik.

"Stalno su im prijetili informatičkim napadima i na njihov povratak smo se odlučili zbog poboljšanja vladine informatičke sigurnosti na internetu", dodao je Hakim Džavadi koji je sugerirao iranskim nevladinim organizacija i institucijama da učine isto.

Iran je 2010. napadnut virusom Stuxnet koji je zarazio najmanje 30.000 računala službenih organizacija u cijeloj zemlji. Brojni međunarodni stručnjaci su ocijenili da su taj virus, koji je trebao uništiti iranski nuklearni programa, razradile Sjedinjene Države i Izrael.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙