FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: zbog olujne bure zatvorena A1 od Maslenice do Sv. Roka

Autor: nkot
ZAGREB, 22. prosinca 2011. (Hina) - Zbog olujne bure autocesta A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok zatvorena je za sve skupine vozila, izvijestio je u 9 sati Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali od Senja do Karlobaga i na mostu Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. kategorija).

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni, te skliski u Slavoniji, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Magla dodatno smanjuje vidljivost u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, posebice na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Zaprešić i Sveti Križ Začretje.

Na Makarskom primorju jutros puše vrlo jaka bura prosječnom brzinom od sedamdesetak, a na mahove s olujnim udarima i do 130 kilometara na sat.

Zbog vjetra od 6 sati u prekidu je trajektni promet na liniji između Makarske i Sumartina na otoku Braču.

Promet na cestama na makarskom području za sada se odvija normalno iako se vozačima preporuča pozornija vožnja na državnoj cesti D8 zbog vrlo jakih bočnih udara vjetra posebice kod Baškog Polja i na prijevoju Dupci kod Brela, a na prometnicama ima i polomljenih grana, doznaje se od gradskog centra Osejava u Makarskoj.

U gradu vjetar je pričinio štete na reklamama, tendama na ugostiteljskim objektima, prometnim znacima, krovovima s lakim pokrovom i u park šumama.

Na obližnjem Biokovu, na vrhu Sveti Jure, dvadesetak je centimetara snijega, a prema informaciji dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a Josipa Samca temperatura se jutros spustila na minus devet Celzijevih stupnjeva što je, izuzev Gospića, najniža temperatura izmjerena u našoj zemlji.

(Hina) xpp yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙