FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Euroliga: Zagreb CO ispao

Autor: dlug
KAUNAS, 21. prosinca 2011. (Hina) - Košarkaši Zagreb Croatia osiguranja nisu uspjeli izboriti plasman u drugi krug Eurolige, Top 16. U susretu posljednjeg kola B skupine 'mravima' je trebala pobjeda u Kaunasu protiv Žalgirisa, no Litavci su slavili 87:76 (28:18, 18:11, 20:21, 21:26).

Hrvatski prvak je dobro otvorio utakmicu, međutim, sredinom prve četvrtine je upao u veliku krizu iz koje nije izašao sve do konca poluvremena. Žalgiris je na koncu druge četvrtine imao velikih 17 koševa viška, a dodatan problema Zagrebu predstavljala je ozljeda ponajboljeg igrača Krunoslava Simona koji je ozlijedio gležanj. U nastavku utakmice Zagreb je uspio smanjiti veliki zaostatak, ipak ne toliko da bi stigao do pobjede i povijesnog plasmana u drugi krug.

Najefikasniji igrači u redovima Žalgirisa bili su Sonny Weems sa 20 koševa i 4 skoka, naš Marko Popović sa 17 koševa i tri asistencije, pri čemu je zabio pet trica, te Paulisu Jankunas sa 12 koševa, dok su Zagreb CO predvodili Mario Kasun sa 20 koševa i 8 skokova, Petar Babić sa 17 koševa i Sean May sa 15 koševa.

Zagreb CO je svoju premijernu sezonu u Euroligi zaključio sa dvije pobjede i osam poraza.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙