FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 20. prosinca

Autor: jjur
ZAGREB, 19. prosinca 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za utorak, 20. prosinca:

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i gradonačelnik Skopja Koce Trajanovski potpisat će Povelju o prijateljstvu i suradnji između glavnih gradova Hrvatske i Makedonije. To je nastavak suradnje Zagreba i Skopja sa ciljem ostvarivanja daljnjih zajedničkih ciljeva i jačanja veza između zemalja i njihovih glavnih gradova, posebno na gospodarskom i kulturološkom planu. Potpisivanjem partnerskog sporazuma omogućit će se razmjena iskustva u EU projektima i ekološkim programima, te, među ostalim, ojačati suradnja sveučilišta, srednjih škola i muzejskih djelatnosti, kao i veze između nacionalnih manjina. (11,30 sati, palača Dverce, Katarinin trg 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare GONG-a na kojoj će upozoriti na brojne probleme koji bi obilježili provedbu izlaska građana na referendum ukoliko bi se on održao 22. siječnja 2012. godine. GONG jedinom ispravnom odlukom smatra razumnu odgodu najavljenog datuma održavanja referenduma, dok Hrvatski sabor ne preispita zakonodavni okvir o održavanju referenduma u Hrvatskoj. O stajalištu GONG-a govorit će predsjednik Vijeća GONG-a Berto Šalaj i članovi Vijeća GONG-a Tamara Ćapeta i Nenad Zakošek. (10,30 sati, ured GONG-a, Trg bana Jelačića 15/IV).

ZAGREB - Predstavljanje programa Europske unije za kulturu i audiovizualni sektor Kreativna Europa i brošure "Nove ideje stare Europe - Program kultura 2007-2013". Program će predstaviti Odjel za kulturnu kontaktnu točku Ministarstva kulture i MEDIA desk Hrvatske pri Hrvatskom audiovizualnom centru. (10,30 sati do 12 sati, Multimedijalna dvorana Muzeja Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - Otvaranje izložba i predstavljanje kataloga "Ruđer Josip Bošković u Zbirci rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu", u povodu 300. obljetnice rođenja velikoga hrvatskog znanstvenika, filozofa, diplomata i pjesnika. Zbirka rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u svom fondu čuva mnogo vrijednih Boškovićevih djela, od kojih su neka u povodu velike autorove obljetnice podvrgnuta zahtjevnim konzervatorsko-restauratorskim radovima, te time sačuvana od oštećenja i propadanja. (12 sati, glavno predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Andrzeja Chwalbe "Poljska nakon komunizma". O knjizi će govoriti Tvrtko Jakovina, Andrzej Chwalba i Magdalena Najbar-Agičić. Manifestacija "Poljski prosinac u Zagrebu" priređena je u povodu poljskoga predsjedanja Europskom unijom i potpisivanja pristupnog ugovora Republike Hrvatske EU-u, a organizira je Znanstveno-kulturni centar Europa centralis. (12 sati, Knjižnica Bogdan Ogrizović, Preradovićeva 2).

ZAGREB - Otvorenje retrospektivne izložbe Šime Vulasa, jednog od najistaknutijih kreatora poslijeratnog suvremenog hrvatskog kiparstva, koja pokazuje 150 djela nastalih u rasponu od 1957. do 2011. godine. Važan dio retrospektive čini sakralna dionica Vulasova opusa, a foto–uvećanja ponajboljih umjetnikovih spomeničkih i kiparskih ostvarenja u javnim prostorima upotpunjuju ovu retrospektivnu sintezu Vulasova dosadašnjeg više od pet desetljeća dugog stvaralaštva. (19 sati, Moderna galerija, Andrije Hebranga 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xjjur ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙