FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 17. prosinca 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES

Američka pjevačica Britney Spears ući će u svoj treći brak udajom za svog partnera i bivšeg menadžera Jasona Trawicka, objavio je par. Jason Trawick koji je u vezi s Britney Spears od 2009. objavio je vijest u emisiji "Access Hollywood" izjavivši da su se "zaručili". Dodao je da je "u sedmom nebu, kao i ona". Pjevačica se pak povjerila putem Twittera na kojem 11,8 milijuna korisnika prati njezin profil @britneyspears. Prosidbi 40-godišnjeg Jasona Trawicka prisustvovala su djeca Britney Spears - Sean Preston (6) i Jayden James (5). 30-godišnja pjevačica se 2004. udala za prijatelja iz djetinjstva Jasona Alexandera ali je brak potrajao samo 55 sati. Iste godine vjenčala se s Kevinom Federlineom, ocem svoja dva sina.

BRICKHILL

Želje što ih u pismima djeca upućuju Djedu Mrazu tražeći od njega na poklon neku igračku, bicikl i tomu slično, većinom su predvidljive i prilično uobičajene, no 13-godišnja Britanka Mekeeda Austin je, bez sumnje, izuzetak, s obzirom na to da je djedici u svojem pismu zaprijetila da će ga ubiti ukoliko joj ne donese bar dva poklona s njezina dugačkog popisa - među njima su BlackBerry i "stvarni Justin Bieber", prenosi u petak britanski list Metro. No to nije jedina Mekeedina prijetnja. Naime, Djedu Mrazu je također poručila da će ubiti i njegove sobove koji vuku sanjke, potom ih ispeći te na Božić pečenkom od sobova počastiti beskućnike. Mekeedina poruka završava rečenicom: "Dobro zapamti...bar dvoje od navedenoga ili si u protivnome mrtav!".

NEW YORK

I treću godinu zaredom Amerikanci su riječ "whatever" (u smislu "svejedno, što god, bez obzira") proglasili najiritantnijom od svih riječi, pokazalo je redovito godišnje istraživanje Maris College Institute for Public Opinion. Gotovo 40 posto odraslih ocijenilo je "whatever" najiritantnijom poštapalicom u svakodnevnom ophođenju, a svakom petom ispitaniku to su riječi "like" (kao) i "you know" (znaš, kužiš). Marist je utvrdio i da ljude živciraju i riječi "just sayin'" (samo kažem) i "seriously" (ozbiljno), ali u mnogo manjoj mjeri od "whatever" zbog kojeg ljudi, kad ga čuju, prekidaju razgovor.

ZAGREB

Christopher Hitchens, britanski pisac koji je dugo radio u SAD-u, preminuo je u petak u 62. godini od karcinoma jednjaka u teksaškoj bolnici, javljaju britanski i američki mediji, žaleći za odlaskom "esejista, pijanca, pušača, ateista i aktivista za slobodu govora". Hitchens je rođen 1949. u Portsmouthu. Diplomirao je na Oxfordu 1970., kada počinje karijeru novinara. Poslije se seli u New York i radi za Vanity Fair. Urednik tog časopisa Graydon Carter opisao je Christophera kao čovjeka "žestokog intelekta, koji je jednako bio živahan za perom kao i za šankom". "Oni koji su ga čitali osjećali su da ga poznaju, oni koji su ga poznavali bili su uistinu sretne duše", dodao je. Karijeru je započeo na ljevici, ali su ga poslije njegovi bivši "drugovi" napadali zbog snažne podrške ratovima Georgea W. Busha u Iraku i Afganistanu, optužujući ga da se pretvorio u "pijanog i taštog bivšeg Trockista".

NEW YORK

Solariji, koji su već povezani s povećanim rizikom razvoja najopasnijeg raka kože - melanoma, povezani su i s učestalijom pojavom najčešćeg raka kože - bazocelularnog karcinoma kože, pokazalo je znanstveno istraživanje objavljeno u časopisu Journal of American Academy of Dermatology. Svjetska zdravstvena organizacija klasificira sunčanje u solariju kao karcinogen za ljude. Stručnjaci iz škole javnog zdravstva Yale u New Havenu, Connecticut utvrdili su da mlade osobe koje se sunčaju u solariju imaju 69 posto veće izglede za raniju pojavu bazocelularnog raka kože.

DEN HAAG

Novi zakon koji omogućuje pristup u 670 "coffee shopova" s marihuanom samo stanovnicima Nizozemske bit će primijenjen najkasnije 1. svibnja 2012. na jugu zemlje, objasnilo je u četvrtak nizozemsko ministarstvo pravosuđa. "Zakon će biti promijenjen 1. siječnja, ali i s mogućnošću odgode do 1. svibnja", rekla je glasnogovornica toga ministarstva Charlotte Menten, prenosi AFP. To razdoblje odgode omogućuje "coffee shopovima" u južnim pokrajinama, koje graniče s Belgijom i Njemačkom, da uvedu nov upravni sustav, naglasila je Menten. Podsjetila je da će "coffee shopovi" u ostatku zemlje morati primijeniti novi zakon od 2013.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙