FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Stonske zidine"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 16. prosinca 2011. (Hina) - U Palači Sponza u Dubrovniku večeras je predstavljena izložba i fotomonografija "Stonske zidine" autora Ljuba Gamulina.

Riječ je o novom projektu Društva prijatelja dubrovačke starine koje radi na obnovi i promociji zidina koje povezuju Mali i Veliki Ston.

Luksuzno opremljeno izdanje ove fotomonografije na 62 stranice donosi presjek višegodišnjeg fotografskog angažmana Ljuba Gamulina posvećenog Stonu i zidinama koje broji preko 3500 fotografija.

Tekstove u fotomonografiji "Stonske zine" potpisuju povjesničarke umjetnosti Željka Čorak i Sandra Uskoković, a tekstovi u knjizi prevedeni su i na engleski jezik pa je priča o zidinama dostupna i široj međunarodnoj javnosti.

Ljubo Gamulin, fotograf, jedriličar i novinar diplomarao je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Autorskom fotografijom bavi se od 1985., a samostalno počinje izlagati od 1987. te je do sada izlagao na 20-tak samostalnih i jednako toliko skupnih izložbi.

(Hina) xddub yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙