FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božićni domjenak zagrebačke HVIDR-e

Autor: aspa
ZAGREB, 15. prosinca 2011. (Hina) - Predsjednik Hvidre grada Zagreba i Zagrebačke županije Mirko Ljubičić danas je, obrativši se uzvanicima na božićnom domjenku u palači Dverce, pozvao gradsku i buduću državnu vlast da poboljšaju odnos prema braniteljima, a braniteljima poručio da i sami trebaju više učiniti i izgrađivati nove sposobnosti.

Na domjenku Udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije osim članova i dužnosnika Hvidre bili su brojni uglednici iz javnog i političkog života, a uručene su i prigodne zahvalnice zaslužnim pojedincima.

Ljubičić je poručio gradskoj vlasti, ali i budućoj državnoj vlasti da poboljšaju odnos prema hrvatskim braniteljima, a braniteljima pak da su i oni "djelomice krivi što ne stojimo sjajno prema hrvatskim političkim elitama".

"Krivi smo što nismo više učinili", rekao je. "Često se pozivamo na Sjedinjene Američke Države, a devet predsjednika SAD-a nakon Drugoga svjetskog rata bili su časnici američkih oružanih snaga, a dvojica ratni vojni invalidi. Mi hrvatski branitelji moramo izgrađivati nove sposobnosti i prihvatiti i kritiku javnosti i vrijeme koje je pred nama", istaknuo je.

Ljubičić se osvrnuo na rad udruge, istaknuvši kako je u suradnji s resornim ministarstvom i gradom Zagrebom postigla dobre rezultate.

Podsjetio je na velik uspjeh dviju izložaba fotografija Damira Hoyke "Dani poslije" koje je organizirala zagrebačka Hvidra s udrugom Specijalne policije i Hvidrom RH. Nakon te izložbe više nitko od političara, novinara, sindikalista nije govorio da smo mi branitelji povlašteni, kazao je Ljubičić. Spomenuo je također organizaciju akcije "Euro-tramvaj" kao potporu ulasku Hrvatske u NATO i Europsku uniju te organiziranje okruglih stolova "Odnos hrvatskih političkih elita prema braniteljima" i "Hrvatski branitelji i EU".

Branitelje i invalide pozdravili su i vojni ordinarij Josip Jezerinac, gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem te izaslanik predsjednika Republike i načelnik Glavnog stožera general Drago Lovrić, koji su podsjetili na žrtvu hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. Potom su uručene zahvalnice zagrebačke i županijske Hvidre.

(Hina) xaš yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙