FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivšoj slovenskoj veleposlanici godinu dana zatvora zbog nesreće

Autor: lfia
LJUBLJANA, 14. prosinca 2011.(Hina) - Na godinu dana zatvora i oduzimanje vozačke dozvole za šest mjeseci u srijedu je na prvostupanjskom sudu u Ljubljani osuđena Nataša Vodušek, nekadašnja veleposlanica te države u BiH zbog prometne nesreće izazvane u toj zemlji.

Presuda još nije pravomoćna, a njome je Vodušek je osuđena za izazivanje teške prometne nesreće u sarajevskom naselju Pofalići, koja se dogodila dok je obnašala visoku diplomatsku dužnost, i to samo nekoliko sati prije dolaska slovenskog predsjednika Danila Tuerka u prvi službeni posjet Sarajevu krajem listopada 2008. godine, koji je pripremala.

Mercedesom s diplomatskim oznakama ona je, vraćajući se s jednog sastanka, u kasnim noćnim satima prošla kroz crveno svjetlo, udarivši u vozilo Sarajlije Nijaza Zorlaka, oca troje djece. On je u nesreći teško stradao i ostao invalid, dok su u jakom sudaru veleposlanicu spasili zračni jastuci. U BiH ju je štitio diplomatski imunitet, ali se nakon nesreće vratila u Ljubljanu, a ministarstvo vanjskih poslova nakon dva mjeseca i službeno ju je povuklo s dužnosti.

Tijekom suđenja koje se s prekidima odvijalo od početka ove godine bivša veleposlanica je do kraja inzistirala da za nesreću nije kriva i da nije prošla kroz crveno svjetlo. Nastojala je opovrgnuti i analize krvi napravljene u BiH nakon nesreće, prema kojima je u trenutku nesreće vozila s visokim stupnjem alkohola u krvi.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙