FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završni radovi kazališne radionice "Krila"

Autor: jnah
ZAGREB, 13. prosinca 2011. (Hina) - Umjetnička organizacija Kreativni laboratorij suvremenog kazališta "Krila" večeras je u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci predstavila premijeru kazališne predstave "Ptice" te kratke radove nastali u radionici Dramska korporalna mima i fizičko kazalište.

Radionicu Dramska korporalna mima i fizičko kazalište vodi španjolski umjetnik Jorge Correa Bethencourt, a realizaciju programa su potpomogli Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka, Crveni križ Rijeka, Modni atelier Sally i Teatar Rubikon.

Predstava "Ptice" je rezultat rada radionice Kolaboracijsko i autorsko kazalište a inspirirana je "Saborom ptica" perzijskog pjesnika iz 12. stoljeća Farid ud-Din Attara.

Umjetnička voditeljica radionice je bila Ivana Peranić, scenografiju su postavile studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci Mariel Huhn, Danijel Mataija i Dorijan Sikić. Izvođači i koautori predstave su polaznici radionice Tamara Debeuc, Nikolina Hrga, Ivana Janković, Florijan Karh, Ida Lončarek, Tanja Prodan i Lorena Žuvić.

Tijekom prvog polugodišta, započetog u listopadu, ta skupina polaznika počela je raditi na tri osnovna scenska elementa - artikulaciji tijela, prostornosti te dinamici i ritmu. U nizu improvizacija s vrlo preciznim zadacima i uputama, stvarali su scenske situacije koristeći samo te elemente bez stvaranja priče. Poslije su počeli koristiti rekvizite kao dodatno sredstvo koje će im potaknuti kreativnost i kako bi naučili pronaći priču iz običnih situacija.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙