FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MSU slavi drugu obljetnicu

Autor: mbur
ZAGREB, 11. prosinca 2011. (Hina) - Muzej suvremene umjetnosti pripremio je u povodu druge obljetnice otvorenja nove zgrade raznovrstan cjelodnevni program pa posjetitelji danas mogu besplatno sudjelovati u umjetničkim akcijama, predavanjima, filmskim projekcijama, kreativnim radionicama, predstavama za malu i veliku publiku, koncertima te susretima s umjetnicima.

Najavljeni događaji održavaju se od 11 do 23 sata u svim prostorima Muzeja i poklon su vjernoj publici MSU-a, najavili su organizatori Dana MSU-a, dodajući da je proslava druge godišnjice otvorenja nove zgrade u znaku volontera, čime se i MSU priključuje europskoj godini volontiranja te ujedno zahvaljuje na njihovoj podršci u realizaciji brojnih muzejskih programa.

Program počinje u 11 sati predstavljanjem nove zidne slike "Zid-brod" slikarice Jadranke Fatur u muzejskom kafiću i predstavom za djecu "Mala djeca, veliki ljudi" kazališta Narodnog sveučilišta Dubrava, koja je ove godine nagrađena kao najbolja europskom nagradom Assitej. Nakon predstave najmlađi mogu sudjelovati u radionici "Svijetla strana sjene" na kojoj će se izbliza upoznati sa scenografijom predstave.

Kino Metropolis od 13 sati prikazuje "Maraton Baltazar", a posjetiteljima će biti predstavljeni i dizajnerski predmeti nadahnuti djelima iz Zbirke u pokretu.

Zainteresirani mogu uz stručno vodstvo razgledati izložbu "Socijalizam i modernost". Sandra Križić Roban u 13 sati govorit će o arhitekturi i urbanizmu, a u 17 sati će Dejan Kršić govoriti o razvoju grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija.

S umjetnicima Željkom Kipkeom i Mirnom Kutlešom razgovarat će se o utjecaju poetike filma na slikarski medij, a u Atelieru Kožarić održat će se umjetnička akcija Zorana Pavelića pod nazivom "Poziv na akciju".

Posjetitelji mogu donijeti svoje oštećene umjetnine u "restauratorsku ambulantu" u kojoj od 16 sati "ordiniraju" restauratori muzeja.

Ante Radonić održat će predavanje o svemirskoj utrci u hladnoratovskom okruženju, a s južne platforme MSU-a zainteresirani će moći promatrati Mjesec i druge planete uz pomoć astronoma društva Beskraj na južnoj platformi MSU-a.

Recentnu kanadsku filmsku avangardu predstavit će u dvorani Gorgona mladi kanadski filmski kustos Pierre-Luc Vaillancourt, a u 21 sat počinje projekcija filma Michaela Redforda "Bez greške" s Michaelom Cainom i Demi Moore, kojom i završava slavljenički program.

(Hina) xmb/xdgk yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙