FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši agent FBI-a, nestao u Iranu 2007., viđen na snimci

Autor: dmus
WASHINGTON, 9. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Obitelj bivšeg agenta FBI-a Roberta Levinsona, nestalog 2007. u Iranu, objavila je u petak na internetu videosnimku na kojoj se vidi da ga drže nepoznati otmičari i na kojoj moli SAD da mu pomogne vratiti se kući.

Na videu Levinson govori slabim glasom i izgleda ispijeno, ali nema tragova ozljeda.

"Dobro su postupali prema meni, ali mi je potrebna pomoć američke vlade kako bih odgovorio na zahtjeve skupine koja me drži zatočenog već tri i pol godine", izgovara Levinson (63), otac sedmero djece, na snimci koja traje 54 sekunde.

"Nisam baš dobra zdravlja, a uskoro će mi ponestati lijekova za šećernu bolest. Molim vas, pomozite mi da se vratim kući. Zaslužujem to nakon 33 godine u službi SAD-a. Molim vas, pomozite mi", kaže se u poruci,

Na videu se ne vidi gdje je zatočen ni tko ga drži taocem, a ne zna se ni kad je snimka nastala, no ako je Levinson dobro izračunao (3,5 godina zatočeništva), onda bi snimka potjecala s kraja 2010.

Bivši agent, koji je u mirovinu iz FBI-a otišao prije više od 10 godina, nestao je s iranskog otoka Kiša 2007. dok je istraživao krijumčarenje cigareta.

(Hina) xdam ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙