FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: optužnica protiv 26 pripadnika "automafije"

Autor: rmav
SARAJEVO, 9. prosinca 2011.(Hina) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine objavilo je u petak kako je podignulo optužnicu protiv 26 članova organizirane kriminalne skupine koji se terete za krađu i preprodaju stotina automobila.

Kako se navodi u priopćenju, riječ je o skupini koja je djelovala od 2009. do 2011., a njezini su članovi, uporabom suvremene opreme, krali isključivo skupocjene automobile za koje su potom izrađivali krivotvorene isprave te ih preprodavali u BiH, ali i u susjednim državama.

Točan broj automobila koje su članovi te skupine ukrali nije utvrđen, no policija je uspjela pronaći i vratiti stvarnim vlasnicima 74 takva vozila, ukupna vrijednost kojih premašuje milijun i pol konvertibilnih maraka (više od 767 tisuća eura).

Istragom je utvrđeno kako su kradljivci surađivali i sa zaposlenicima nekih autokuća, pribavljajući od njih stvarne podatke o vozilima istog tipa i karakteristika kao i ukradena, koji su im poslije služili za izradu krivotvorenih isprava.

U preprodaju automobila bile su uključene i neke otpremničke tvrtke u BiH koje su ih prevozile preko granice, a među optuženicima je i jedan pripadnik Granične policije BiH koji im je u tome pomagao.

Iz tužiteljstva BiH ističu kako je razbijanje te kriminalne skupine rezultat uspješne suradnje s pravosudnim i policijskim tijelima susjednih država.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙