FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medvedev stigao u posjet Češkoj

Autor: vkla
PRAG, 7. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Dimitrij Medvedev započeo je u srijedu navečer 24-satni posjet Pragu, posvećen posebice proturaketnom štitu i izgradnji dvaju novih reaktora za češku nuklearnu centralu Temelin.

Predsjednički zrakoplov Iljušin -96 sletio je u Pragu oko osam sati navečer, a Medvedevu se u glavnom češkom gradu pridružila i supruga Svetlana koja je doputovala iz Madrida. Na svečanoj večeri ugostili su ih predsjednik Vaclav Klaus sa suprugom Liviom.

Na razgovorima u Pragu dominirat će teme vezane uz spomenuti projekt NATO-a u Europi, potvrdio je ruski veleposlanik Sergej Koselev. Rusija je u posljednje vrijeme podignula ton u raspravama o razmještanju proturaketnog štita i odlučila u enklavi Kalinjingrada, na "vratima" EU-a, aktivirati svoj vlastiti proturaketni sustav, tvrdeći da samo odgovara na "prijetnje" koje predstavlja NATO-ov projekt.

Posjet Pragu biti će i prilika za razgovore o krizi eurozone i bilateralnim odnosima. Od siječnja do rujna ove godine, trgovinska razmjena između Češke i Rusije dosegnula je 10 milijardi dolara, što je 38 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

U četvrtak se Medvedev sastaje s premijerom Petrom Necasom. Dvije strane potpisat će "paket" bilateralnih ugovora.

(Hina) xvk ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙