FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Sindikati najavili štrajk za 12. prosinca

Autor: vrad
MILANO, 5. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Dva velika umjerena talijanska sindikata CISL i UIL odlučila su u ponedjeljak pozvati svoje članove na dvosatni štrajk u ponedjeljak 12. prosinca kako bi izrazili nezadovoljstvo mjerama štednje i mirovinskom reformom koje je u nedjelju donijela vlada Marija Montija.

"Pozivamo sve radnike CISL-a i UIL-a da dva zadnja sata radnog vremena u idući ponedjeljak budu prigoda za prosvjedni štrajk koji će se održati ispred zgrada gradskih poglavarstava na kojima ćemo sa svom odlučnošću zahtijevati početak pregovora", rekao je čelnik CISL-a Raffaele Bonanni, na tiskovnoj konferenciji s glavnim tajnikom UIL-a Luigijem Angelettijem.

"U Rimu ćemo poći pred parlament", dodao je.

Najava prosvjeda tih dvaju sindikata govori o njihovu nezadovoljstvu, premda su zadnjih godina pokazivali umjerenost i nikada se nisu htjeli pridružiti općem štrajku najvećeg talijanskog sindikata CGIL-a koji je izrazito ljevičarski. CGIL će u utorak održati sastanak vodstva na kojemu će odlučiti o organiziranju daljnjih prosvjeda protiv vladinih mjera.

(Hina) xvrad ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙