FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD čestita hrvatskom narodu i raduje se suradnji s Milanovićem

Autor: nbar
ZAGREB, 5. prosinca 2011. (Hina) - SAD čestita hrvatskom narodu na uspješnoj provedbi parlamentarnih izbora, svima koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru, te se raduje suradnji s čelnikom pobjedničke koalicije Zoranom Milanovićem i novom vladom, priopćeno je u ponedjeljak iz američkog veleposlanstva u Hrvatskoj, a u priopćenju se dodaje da Hrvatska pod novim vodstvom može računati na prijateljstvo i potporu SAD-a i u idućim godinama.

"Sjedinjene Američke Države čestitaju hrvatskom narodu na uspješnoj provedbi parlamentarnih izbora. Također čestitamo onima koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru. Kukuriku koalicija zadobila je potporu i povjerenje ljudi u Hrvatskoj i radujemo se suradnji s gospodinom Zoranom Milanovićem i novom vladom. Hrvatska pod novim vodstvom može računati na prijateljstvo i potporu SAD-a i u idućim godinama", stoji u priopćenju.

U priopćenju američko veleposlanstvo pozdravlja i postignuća premijerke Jadranke Kosor i njezine vlade u prošle dvije i pol godine, "posebice povijesni uspjeh u utiranju hrvatskog puta u Europsku uniju i jačanju našeg partnerstva u NATO-u".

Američko veleposlanstvo također pozdravlja izvješća o tome da je glasovanje diljem zemlje proteklo u skladu s međunarodnim standardima.

Hrvatski narod, državno izborno povjerenstvo i tisuće hrvatskih građana koji su sudjelovali u provedbi izbora kao članovi biračkih odbora i promatrači zaslužuju priznanje za pošten i miran demokratski proces, kaže se u priopćenju.

"Dvadeset godina nakon proglašenja neovisnosti Hrvatska je stabilna demokratska država i partner NATO-a na pragu ulaska u Europsku uniju. Ovi izbori pokazuju da je Hrvatska primjer zemljama u jugoistočnoj Europi koje teže europskim i euroatlantskim integracijama", zaključuje se u priopćenju.

(Hina) xpp/xnab yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙