FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crnogorski premijer i ministar negirali kontakte s narko mafijom

Autor: dram
PODGORICA, 4. prosinca 2011. (Hina) - Crnogorski premijer Igor Lukšić i ministar vanjskih poslova Milan Roćen odbacili su su u nedjelju navode podgoričkog dnevnika "Dan" da su razgovarali s odbjeglim šefom narko mafije Darkom Šarićem i najavili da će od Tužilaštva tražiti hitnu istragu povodom toga.

Dnevni list "Dan" objavio je navodne ispise telefonskih razgovora Šarića, prema kojima su Lukšić i Roćen 2008. godine imali telefonske razgovore sa Šarićem.

Lukšić je rekao da nikada nije imao nikakvu, ni posrednu ni neposrednu, komunikaciju sa Šarićem i ocijenio da se radi o pokušaju diskreditacije uoči odluke Vijeća ministara o eventualnoj dodjeli datuma početka pregovora Crne Gore i Europske unije (EU).

"Pokušava se pokazati da u Crnoj Gori nitko nije imun od komunikacije s kriminalcima ili osobama koje su optužene za teški kriminal", rekao je Lukšić.

Roćen je također rekao da nikada nije imao ni telefon Darka Šarića niti bi imao povoda za bilo kakvu komunikaciju s njim.

"Ovo ocjenjujem najobičnijim podmetanjima, spekulacijama i podvalama", rekao je Roćen dodajući kako će od Tužiteljstva zatražiti hitnu i neodložnu istragu.

U dokumentacijskom fondu Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) ne postoje ispisi telefonskih razgovora čije je sadržaj objavio list "Dan", priopćeno je iz crnogorske policije.

U podgoričkom dnevniku ostaju pri svojim tvrdnjama. "Redakcija 'Dana' nije imala nikakva razloga sumnjati u autentičnost ispisa odbjeglog Darka Šarića", rekao je pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Nikola Marković.

Crnogorsko tužiteljstvo je u suradnji s drugim državnim organima poduzelo određene radnje radi utvrđivanja činjenica u pravcu rasvjetljavanja ovog događaja, prenose podgorički mediji.

Darku Šariću, koji ima srbijansko državljanstvo, sudi se u specijalnom sudu u Beogradu, za organizaciju kriminalne skupine koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Europu. Darko Šarić i još petorica glavnooptuženih su u bijegu i za njima je raspisana Interpolova tjeralica, dok su ostali optuženi koji su pritvoreni u Srbiji, zanijekali krivnju.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙