FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Emigranti doznačili 350 milijardi dolara zemljama u razvoju

Autor: bnov
ŽENEVA, 2. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Slanje doznaka emigranata zemljama u razvoju poraslo je na više od 350 milijardi dolara 2011., piše u izvješću koji je u petak objavila Svjetska banka u Ženevi povodom 5. svjetskog foruma o migraciji.

Ako se uključe isplate bogatim zemljama, isplaćena sredstva rastu na više od 406 milijardi dolara, ističe se u izvješću. Prvi korisnici tih sredstava bili su Indija (58 milijardi), Kina (57 milijardi), Meksiko (24 milijarde) i Filipini (23 milijarde). Ostali važni korisnici bili su Pakistan, Bangladeš, Nigerija, Vijetnam, Egipat i Libanon.

"Usprkos globalnoj ekonomskoj krizi, doznake zemljama u razvoju porasle su za oko 8 posto 2011.", kazao je Hans Timmer, direktor Svjetske banke zadužen za projekte vezane uz razvoj. Banka predviđa porast tih doznaka 2012. za 7,3 posto, a za 7,9 posto 2013.

Predstavnici 160 zemalja i nevladinih organizacija okupili su se u četvrtak i petak na Svjetskom forumu. Švicarska je predsjedala forumom godinu dana. Svjetski forum o migraciji osnovao je 2006. bivši glavni tajnik UN-a Kofi Annan radi jačanja suradnje između zemalja odakle dolaze emigranti, zemalja u koje imigriraju te onih kroz koje prolaze.

Mauricijus nasljeđuje Švicarsku na položaju predsjednika Foruma za 2012.

(Hina) xbnš ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙