FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanik Fischer posjetio Gospić

Autor: kprp
GOSPIĆ , 1. prosinca 2011. (Hina) - Ličko-senjska županija s 151 četvornim kilometrom te gradovi Gospić i Otočac s gotovo 60 četvornih kilometara najonečišćeniji su gradovi u Hrvatskoj po veličini minski sumnjiva prostora, rečeno je danas za posjeta Gospiću njemačkog veleposlanika Bernda Fischera.

„Sretan sam što je u Gospiću i okolici do sada razminirana trećina prostora pod minama, međutim posla je još dosta. Njemačka vlada pomaže i razminiranje joj je prioritet u vanjskoj politici, a pogotovu kad su posrijedi donacije prijateljskoj Hrvatskoj“, rekao je Fischer.

Ocijenio je da će zbog mnogo posla teško biti razminirati sva područja do 2019., koja je određana kao rok do kojeg treba završiti razminiranje. "Mislim da je najvažnije uzeti u obzir projekte zaštite stanovništva i djece, ali važno je razminirati i poljoprivredne površine kako bi postale obradive. Prednost je Hrvatske što će, kad postane članicom EU-a, imati pristup velikim financijskim projektima“, rekao je veleposlanik Fischer.

Njega su pozdravili gospićki gradonačelnik Milan Kolić i župan Milan Jurković te zahvalili na donacijama kojima njemačka vlada pomaže u razminiranju.

Zamjenik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Mirko Ivanušić zahvalio je njemačkoj vladi koja je u suradnji s hrvatskom vladom u zadnjih 14 godina pratila projekte razminiranja i za uništenje kasetnog streljiva donirala gotovo devet milijuna eura.

(Hina) xkprp yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙