FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Do informacije iz uprave putem daljinskog upravljača

Autor: dsta
ZAGREB, 30. studenog 2011. (Hina) - Središnji državni ured za e-Hrvatsku danas je pokrenuo pilot projekt informacijskog servisa uprave ''Moja uprava'' kako bi realizirao potencijal digitalne televizije kao komunikacijskog kanala između građana, gospodarstvenika i uprave.

U okviru ovog pilot projekta su već postojeće informacije sa središnjeg portala državne uprave ''Moja uprava'' prenijete na platformu digitalne zemaljske televizije, čime su postale dostupne u 99 posto hrvatskih kućanstava, ističu iz Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku.

Riječ je, navode, o portalu koji na jednom mjestu pruža potpune, pouzdane i mjerodavne informacije iz svijeta uprave, oblikovane na temelju životnih situacija, želja i potreba korisnika te predstavljene na jasan i jednostavan način.

U izgradnju i neposredni rad portala Moja uprava uključeno je više od 120 službenika iz tijela središnje uprave i brojnih organizacija u okviru njihovih radnih obveza.

Prenošenjem ovih informacija s internetske na platformu digitalne zemaljske televizije ova je vrijedna baza informacija o upravi učinjena dostupnom svim građanima Hrvatske.

Putem pilot projekta informacijskog servisa uprave ''Moja uprava'' od sada su informacije iz svijeta uprave građanima i gospodarstvenicima dostupne putem daljinskog upravljača na dva načina - u prezentacijskom obliku na televizijskom ekranu i u obliku teleteksta.

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙