FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI osudio napad na britansko veleposlanstvo u Iranu

Autor: vkla
ZAGREB, 30. studenog 2011. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) u srijedu je "najoštrije" osudilo napad prosvjednika na britansko veleposlanstvo u Teheranu, koji je uslijedilo nakon uvođenja sankcija toj zemlji zbog spora oko iranskog nuklearnog programa.

"MVPEI najoštrije osuđuje napad na veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u utorak u Teheranu. Napad označava ozbiljnu povredu međunarodnog prava, uključujući i Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima", stoji u priopćenju MVPEI-a.

Također se ističe da Hrvatska dijeli zabrinutost međunarodne zajednice zbog ovakvog incidenta te se u cijelosti pridružuje osudama napada, u nadi da ovaj incident neće dugoročno naštetiti odnosima dviju zemalja, kao ni općoj stabilnosti u tom dijelu svijeta.

MVPEI u priopćenju izražava nadu Hrvatske da se slični incidenti neće ponoviti u budućnosti te poziva iranske vlasti da primjereno zaštite strana diplomatsko-konzularna predstavništva i osoblje u Iranu.

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙