FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burundi: Tijela ubijenih misionara dopremit će se u Italiju

Autor: vrad
BUDŽUMBURA, 30. studenog 2011. (Hina/AFP) - Tijela talijanskog laika i hrvatske redovnice ubijenih u noći na ponedjeljak u napadu na katoličku misiju u Ngoziju, na sjeveru Burundija, dopremit će se u četvrtak u Italiju, doznaje se u srijedu od diplomatskog izvora.

"Tijela talijanskog volontera i hrvatske redovnice ubijenih u Kirembi dopremit će se u Italiju. U Budžumburi će ih ukrcati na zrakoplov Brussels Airlinesa i u četvrtak će stići u Rim", izjavio je za agenciju France Presse talijanski konzul u Burundiju Guido Guirini.

Tijela Francesca Bazzanija, volontera udruge Ascom iz Legnaga, bit će zatim prevezeno u "Veronu, gdje živi njegova obitelj", a Lukrecija Mamić, redovnica Družbe sestara službenica milosrđa (Ancelle della Carita), bit će pokopana u grobnici svoje vjerske zajednice u Bresciji, na sjeveru Italije, po istom izvoru.

Talijanski laik i hrvatska redovnica ubijeni su, a talijanska redovnica je ozlijeđena u napadu na katoličku misiju pokraj bolnice u Kirembi, oko 140 km sjeverno od Budžumbure, uz ruandsku granicu, koji se dogodio u noći na ponedjeljak.

U ponedjeljak su u susjednom mjestu uhićena dvojica mlađih muškaraca za koje burundske vlasti tvrde da su počinitelji ovog dvostrukog ubojstva, okarakteriziravši napad kao razbojstvo.

"Ozlijeđena redovnica treba u srijedu stići u Italiju", rekao je u utorak navečer talijanski konzul, najavivši "odlazak svih talijanskih liječnika i sestara koji rade u bolnici u Kirembi" u srijedu poslijepodne.

"Riječ je o pet liječnika i dvjema sestrama koji su u stanju šoka i žele što prije napustiti zemlju", dodao je.

"To je golem gubitak za bolnicu, za zajednicu, pa i za sve obližnje pokrajine budući da su ljudi dolazili po liječničku pomoć čak iz prijestolnice", izrazio je žaljenje čelnik općine Kirembe Gervais Miburo.

(Hina) xvrad ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙