FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovcu predstavljena lista dr. Ivana Grubišića

Autor: vhor
KARLOVAC, 27. studenog 2011. (Hina) - Na predstavljanju Nezavisne liste dr.sc. Ivana Grubišića za VII. izbornu jedinicu večeras u Karlovcu, nositelj liste don Grubišić pozvao je birače da im daju glas, istaknuvši da treba postići prevagu za drugačiju unutrašnju politiku, za slobodu.

Nema demokracije bez slobode, nema ni građanske Hrvatske i nije dobro kada javni govori nisu iskreni, a iskreni govori nisu javni, kazao je Grubišić.

"Mnogi veliki Hrvati i veliki katolici su suhe grane iz kojih ne možeš ništa iscijediti, jer imaju puno u džepu, a ništa u sebi. Zato je važno postići demokratsku smjenu potrošenih kadrova", poručio je Grubišić.

Kazavši da Isus jedino među religioznima svoga vremena nije imao uspjeha, među farizejima, pismoznancima i svećenicima, naglasio je: Ako među pismoznancima današnjeg vremena, političarima i velikodostojnicima, ne uspijem ništa postići, siguran sam - uspjet ću.

Ustvrdio je da je hrvatski narod jako religiozan i minimalno duhovan, jer se ne žive vrednote već forma bez sadržaja. Previše je formalizma, papirnate religioznosti, papirnate demokracije i papirnate pravne države, a nema ni duhovnosti bez susreta sa stvarnošću, smatra Grubišić.

Predstavljajući svoj program istaknuo je da će se u Saboru zalagati za ukidanje svih političkih privilegija, za štednju na način da se prepolovi broj saborskih zastupnika, izmjeni izborno zakonodavstvo i urede birački spiskovi, objavi popis branitelja, te bitno smanji administracija.

Zalagat će se i za reviziju ugovora s Vatikanom zbog lošije gospodarske i socijalne situacije u Hrvatskoj sada u odnosu na 1998. kada je potpisan.

Hrvatska prema broju nezaposlenih, umirovljenika prema zaposlenima i preživljavanje mnogih uz kontejner sada u takvoj krizi da je građanstvo u moralnoj, duhovnoj, psihičkoj i zdravstvenoj krizi, a nije dobro da se istovremeno crkvena zdanja oblažu onixom. Za Crkvu bi također bilo bolje da se vjeronauk odvija u crkvama, a ne u školama, jer sada, ustvrdio je, zbog školskog vjeronauka djece i mladih gotovo uopće nema u crkvama, osim za stjecanje sakramenata.

Prva na listi u VII. izbornoj jedinici dr.sc. Jasminka Plevnik, autorica nekoliko knjiga i udžbenika o vanjskoj politici i integracijskim procesima, kazala je da ima stručnosti i znanja da doprinese da se razvije ekonomska diplomacija Hrvatske, o kojoj su mnogi pričali, ali koja nije zaživjela. Smatra da se sadašnja eurounijska usredotočenost mora proširiti na suradnju sa zemljama gospodarskog rasta poput Kine, Indije i Brazila, a posebno s Rusijom u čije smo se energetske procese trebali uključiti.

Lista dr.sc. Ivana Grubišića djeluje kroz Savez za građansku i etičku Hrvatsku od 2008. Savez je otvoren za građane svih svjetonazora, pa i onih koji djeluju kroz neku političku stranku, s tim da ne mogu u tom slučaju obnašati dužnosti u Savezu.

(Hina) xvhor ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙