FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Netanyahu: Izrael mora biti financijski discipliniran

Autor: sbak
JERUZALEM, 27. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u nedjelju da će njegova vlada nastaviti voditi odgovornu fiskalnu politiku da Izrael ne bi završio poput Grčke, Španjolske ili Italije.

"Zahvaljujući odgovornom upravljanju gospodarstvom u Izraelu mi, do danas, nismo bili dio ove krize", rekao je on ministrima na sjednici vlade govoreći o financijskim problemima u Europi. "Naša je dužnost nastaviti s odgovornim upravljanjem. To znači da moramo odbaciti populističke zahtjeve koji dolaze od Knesseta, i iz koalicije i iz oporbe", naglasio je Netanyahu.

Nagli rast cijena hrane, stanovanja i ostalih osnovnih dobara potakao je ljetos masovne prosvjede širom Izraela. Pozivi javnosti natjerali su Netanyahua da osnuje povjerenstvo koje je preporučilo niz poreznih promjena, poticanje potrošnje na području socijalne skrbi te smanjenje vojnog proračuna. Prosvjednici su nezadovoljni predloženim mjerama i traže novi proračun koji bi više vodio brigu o dobrobiti građana.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙