FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja-svijet-za petak 25. studenoga

Autor: ggoj
ZAGREB, 25. studenog 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak 25. studenoga.

BRUXELLES - Konvencija Stranke europskih socijalista (PES) na kojoj će sudjelovati i Neven Mimica, član užeg vodstva SDP-a.

BERLIN - Nizozemska, Njemačka i Finska trebale bi razgovarati o Grčkoj i idućoj tranši pomoći toj zemlji pogođenoj dužničkom krizom. Ministri financija eurozone su tražili da grčka vlada pisanim putem preuzme obveze u vezi primjene mjera štednje i strukturnih reformi, prije deblokade pomoći obećane Grčkoj i posebice vitalne isplate osam milijardi eura do sredine prosinca.

MAROKO - Četiri mjeseca nakon referenduma kojim su prihvatili novi ustav, Marokanci su u petak pozvani na parlamentarne izbore na kojima se velikom uspjehu nada islamistička stranka Pravde i razvoja (PJD), ohrabrena pobjedom srodne joj stranke Enahde na nedavnim izborima u Tunisu. U nedostatku izbornih anketa u Maroku, agencija AFP je prenijela ocjene stručnjaka koji predviđaju da će PJD, vodeća oporbena stranka s 47 zastupnika u sadašnjem sazivu parlamenta od 395 mjesta, u petak osvojiti dovoljno glasova da prvi put uđe u vladu. Druge dvije jake stranke su Istiklal (Neovisnost) koju vodi premijer Abas al-Fasi, te Nacionalno neovisno okupljanje, koje je predsjednik ministar gospodarstva Salahedin Mezuar. Izbori su ispit za "Pokret 20. veljače" koji se spontano javio u vrijeme Arapskog proljeća.

BERLIN - Njemački parlament glasovat će o saveznom proračunu za 2012.

Dežurni:

Noć: Gordana Gojak

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Damir Hainski

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙